2023-05-20 19:42:46
Φωτογραφία για Εκπαιδευτική Επίσκεψη    στην Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης
Εκπαιδευτική εκδρομή στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Λεσινιωτίσσης πραγματοποίησε το 1 ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου, του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023... Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους προσκύνησαν στο Καθολικό και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της ιστορικής Ιεράς Μονής, να πληροφορηθούν για την ίδρυση και την εξέλιξή της και τη συμβολή της στην Επανάσταση του 1821, καθώς και στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Τους μικρούς προσκυνητές υποδέχθηκε με θέρμη ο διάκονος Αμβρόσιος Καλλιάφας, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής. Μέτα την ξενάγηση και το πλούσιο κέρασμα τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

Η επίσκεψη ενθουσίασε και χαροποίησε τα παιδιά και ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν ένα βυζαντινό και εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής και να μάθουν για την τοπική ιστορία, αλλά και για την πλούσια εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ