2023-05-24 10:04:41
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Ορατό το σενάριο να πάρει ακόμη μια έδρα η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές



Μολύβι και χαρτί έχουν βάλει κάτω τα κομματικά επιτελεία αλλά και κάποιοι εκ των υποψηφίων, μιας και με τις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική, μπορεί να αλλάξει άρδην με το αποτέλεσμα και η σύνθεση της επόμενης βουλής.....

Το πρώτο κόμμα, που θα είναι η ΝΔ, θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών, αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ καίριο ρόλο θα διαδραματίσει το πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη βουή με τις εκλογές που όπως φαίνεται θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άρχισαν ήδη να παλεύουν για την πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά. Στο ΠΑΣΟΚ χαράσσεται μια τακτική στη λογική του δεύτερου κόμματος.



Η ΝΔ θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της έχοντας τον «αέρα» του μεγάλου νικητή, ενώ η πιθανότητα νέων διαρροών από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα, μπορεί να δώσει δυναμική πχ στην Πλεύση Ελευθερίας. Η χαλαρή ψήφος, μπορεί επίσης να δώσει την ώθηση εκείνη που θέλει η «ΝΙΚΗ» για να μπει  επίσης στη βουλή.

Το πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη βουλή, θα διαδραματίσει  καθοριστικό ρόλο για το μέγεθος της αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία. Με τα αποτελέσματα της Κυριακής, η αυτοδυναμία αυτή θα είναι θηριώδης. Με μια οκτακομματική βουλή όμως, τα πράγματα θα είναι αλλιώς…



Με βάση τα παραπάνω και τις ανακατατάξεις στην κατανομή των εδρών, πολλά σενάρια είναι ανοικτά. Ένα απο αυτά άφορά και στην Αιτωλοακαρνανία και το κέρδος μιας επιπλέον έδρας για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα σημαίνει πιθανώς την απώλεια της δεύτερης έδρας του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, φυσιολογικό να υπάρχει αγωνία για τους κ. Λιβανό και Θεοδωράκη για τον επόμενο μήνα.

agriniopress


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ