2023-06-01 08:57:39
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου - Βόνιτσας : Δεν συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος να μην γίνονται δια ζώσης τα ΔΣ



Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου - Βόνιτσας 

Κάνουμε γνωστό ότι δεν θα λάβουμε μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου - Βόνιτσας μέσω τηλεδιάσκεψης......

Θεωρούμε ότι πλέον θα έπρεπε να συνεδριάζει δια ζώσης το ΔΣ, καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση ήταν τον Φεβρουάριο του 2023 και αν πάμε πιο πίσω ήταν μία συνεδρίαση δια ζώσης όλο το 2022.

Η Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πρωτοβουλία της νέας νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών (το τελευταίο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε λίγο πριν σταματήσει τις εργασίες τις και διαλυθεί η Βουλή).

Στο άρθρο 11 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται η δυνατότητα μία φορά το μήνα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη ή με μεικτό τρόπο (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη), χωρίς μάλιστα να συντρέχει και να αναφέρεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Επιπλέον, διατηρείται η δυνατότητα με απόφαση των 3/5 του δημοτικού συμβουλίου, της πλειοψηφίας δηλαδή που δίνει στη δημοτική αρχή ο νέος καλπονοθευτικός νόμος, να γίνονται οι συνεδριάσεις ακόμη και “κεκλεισμένων των θυρών”.

Ποια η σκοπιμότητα αυτών των διατάξεων, εάν όχι ο φόβος για τη λαϊκή ενημέρωση και παρέμβαση;

«Θεωρούμε ότι εκφράζει το φόβο σας για τη λαϊκή παρέμβαση, για την έκφραση των φορέων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο»,

Στόχο έχουν να αποστειρώσουν ακόμα περισσότερο τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Είναι συνέχεια προηγούμενων διατάξεων, όπως αυτή που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση με την οποία έμπαιναν εμπόδια στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέτουν ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Απαιτούμε οι συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων να γίνονται δια ζώσης σε κατάλληλους χώρους και σε ώρες που να επιτρέπουν την ενημέρωση και συμμετοχή του λαού, την παρέμβαση σωματείων, φορέων και συλλόγων.

Νώντας Μωραΐτης,

Δημοτικός Σύμβουλος,

«Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου Βόνιτσας»

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ