2023-06-03 10:58:54
Φωτογραφία για Ιστορική μετάδοση εικόνων live από τον πλανήτη Άρη… από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA)Καλλιτεχνική απεικόνιση του Mars Express, με φόντο την επιφάνεια του ΆρηΙστορική πρωτιά για την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (European Space Agency) η οποία μετέδωσε για πρώτη φορά εικόνες σε πραγματικό χρόνο, από τον πλανήτη Άρη.

Κατά τη διάρκεια μιας ώρας, νέες εικόνες του Άρη εμφανίζονταν περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα.

Οι εικόνες θα δείχνουν τον πλανήτη όπως δεν τον έχει δει κανείς ποτέ πριν, δήλωσε ο ESA πριν το Live straming. Με την εκδήλωση, γιορτάζεται η 20ή επέτειος από την εκτόξευση του τροχιοδρόμου Mars Express του οργανισμού – μια αποστολή για τη λήψη τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του πλανήτη, ώστε να τον δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα δούμε τον Άρη όπως είναι τώρα – όσο πιο κοντά στο αρειανό “τώρα” μπορούμε να φτάσουμε! Έχουμε ξαναδεί εικόνες του Άρη στο παρελθόν; Ναι, αλλά όχι ζωντανά», τόνισε η ESA σε ανακοίνωσή της.


πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/eyropaiki-diastimiki-ypiresia-esa-istoriki-metadosi-eikonon-live-apo-ton-planiti-ari/ – https://www.esa.int/Enabling_Support/Operations/Tune_in_for_first_Mars_livestream

Δείτε το βίντεο:

πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/eyropaiki-diastimiki-ypiresia-esa-istoriki-metadosi-eikonon-live-apo-ton-planiti-ari/ – https://www.esa.int/Enabling_Support/Operations/Tune_in_for_first_Mars_livestreamtinanantsou.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ