2023-06-15 20:37:22
Φωτογραφία για ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ  : 10+1 ΛΟΓΟΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ



Στις 25 Ιούνη θα βάλουμε με την ψήφο μας στη Βουλή το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ γιατί:



Θα ασκήσει πραγματικά μαχητική και αποτελεσματική αντιπολίτευση προς όφελος του λαού και της νεολαίας και θα αποκρούσει κάθε μνημονιακό, αντιδραστικό και αντιλαϊκό μέτρο. Η αγωνιστική κοινοβουλευτική παρουσία του την προηγούμενη τετραετία, όταν τα τρία κόμματα εξουσίας που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια επιδίδονταν σε ανούσιες κοκορομαχίες, αποδεικνύει ότι μέσα στη Βουλή, όπως και μέσα στην κοινωνία, λέει αυτά που πιστεύει και πιστεύει αυτά που λέει...... Εγγύηση αποτελεί και η συνεπής αριστερή, ριζοσπαστική, ασυμβίβαστη και ανυπότακτη στάση, τόσο στη Βουλή όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, πολλών τωρινών υποψήφιων βουλευτών και υποστηρικτών του σε παλαιότερες κρίσιμες για τη χώρα περιόδους, μέχρι και σήμερα.

Θα αποτρέψει την αυτοδυναμία-παντοδυναμία μιας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη
. Η είσοδός του στη Βουλή θα περιορίσει τον αριθμό των βουλευτών της ΝΔ και θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά της για αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος και για την άσκηση σαρωτικής αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που υπόσχεται «ασφάλεια», «σταθερότητα» και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση για τα κέρδη των ολίγων, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια, απορρύθμιση, συρρίκνωση, κατάργηση και καταστολή για τα δικαιώματα των πολλών.

Στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα, τους ανθρώπους της εργασίας, τη νέα γενιά, τα θύματα κάθε μορφής αδικίας και εκμετάλλευσης. Το πρόγραμμά του είναι σύγχρονο, φιλολαϊκό, ταξικά προσανατολισμένο.

Αποκαλύπτει όλα όσα δεν θέλουν να μάθει ο λαός. Ξεσκεπάζει και καταγγέλλει τους ολιγάρχες, χωρίς να φοβάται και αψηφώντας το κόστος. Υπερασπίζεται με δυναμισμό και ειλικρίνεια τις θέσεις και τις προτάσεις του, απέναντι στο πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο που τις πολεμά και σκόπιμα τις διαστρεβλώνει.

Αγωνίζεται ενάντια σε όσους κλέβουν τις ζωές μας, σε όσους αδειάζουν τις τσέπες μας και σε όσους αρπάζουν τα σπίτια μας και τη δημόσια περιουσία, για να εξυπηρετήσουν μεγάλα πολιτικά και οικονομικά, ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Στηρίζει τους αγώνες της νεολαίας και ακούει τη φωνή της γενιάς που μετανάστευσε, όπως δείχνει και το ποσοστό 11,0% που έλαβε από τους Έλληνες του εξωτερικού στις πρόσφατες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αγωνίζεται κατά όλων των διακρίσεων (φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας κλπ) και κατά κάθε αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή λόγω αναπηρίας και διαφορετικότητας. Αντιμάχεται τον φασισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία.

Προστατεύει το φυσικό περιβάλλον χωρίς συμβιβασμούς και στηρίζει τους αγώνες των περιβαλλοντικών κινημάτων ενάντια σε όσους το καταστρέφουν και το λεηλατούν.

Αγωνίζεται για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, με φωνή διεθνιστική και συνάμα πατριωτική, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη και εμπλέκουν τη χώρα μας σε πολέμους και γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Παλεύει για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Για το σπάσιμο των δεσμών και της ομηρίας της από «συμμάχους» και «εταίρους». Για να πάψει να είναι προτεκτοράτο και χρεοδουλοπαροικία. Για να ασκεί ανεξάρτητη, αδέσμευτη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Προωθεί την ενότητα της Αριστεράς στην πράξη. Απεύθυνε από καιρό κάλεσμα συνεργασίας και μήνυμα αγωνιστικής συστράτευσης των δυνάμεων της Αριστεράς. Δεν ενέδωσε σε ανεδαφικά διλήμματα και «σειρήνες» περί «προοδευτικής κυβέρνησης» χωρίς προεκλογική προγραμματική σύγκλιση, για το μοίρασμα και μόνον υπουργικών και άλλων θώκων. Πραγμάτωσε την πολιτική και εκλογική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τη Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά (ΛΑ.Ε-Α.Α), με ανένταχτους και άλλες αριστερές δυνάμεις, βάσει κοινών προγραμματικών θέσεων και με ανεξαρτησία των συνεργαζόμενων μερών. Τιμά αυτή τη συμμαχία και προσπαθεί για τη διεύρυνσή της.

ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

Είναι στο χέρι σου!

ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΣΕ ΜέΡΑ25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Συν/χος δικηγόρος, μέλος της Εκλογικής Επιτροπής Κέρκυρας του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ