2023-06-18 09:55:47
Φωτογραφία για Το μεγαλύτερο έργο της δημοτικής αρχής, δεν είναι τα πολλά έργα, οι πολλαπλές παρεμβάσεις, οι μελέτες, οι χρηματοδοτήσεις, αλλά η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου που δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που σημειολογικά περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη.

Το μεγαλύτερο και πιο χειροπιαστό έργο της δημοτικής αρχής του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία ομολογείται απ' όλους και κανείς δεν την έχει αμφισβητήσει.. Φυσικά η οικονομική εξυγίανση δεν διατάσσεται, δεν έρχεται με ευχολόγια και δεν είναι φαινόμενο. Προκύπτει κατόπιν συνετής οικονομικής διαχείρισης και μόνο.

Είναι το έμπρακτο αποτέλεσμα των καθαρών λογαριασμών και των πραγματικά ΚΑΘΑΡΩΝ ΧΕΡΙΩΝ.

Τα νούμερα των οικονομικών του Δήμου έρχονται απλά και επιβεβαιώνουν αυτό που σήμερα συμβαίνει, το οποίο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον παραδομένο χρεοκοπημένο Δήμο του Σεπτεμβρίου του 2019.


Θυμίζουμε μόνο αυτό από την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δυο φορές κόψανε το ρεύμα στο Δημαρχείο στον Αστακό και στα άλλα 2 δημοτικά καταστήματα, για απλήρωτα χρέη προς την ΔΕΗ, με τους υπαλλήλους να βγαίνουν έξω από τα κτίρια μη μπορώντας να δουλέψουν, μία πραγματική κατάντια και ντροπή για τον Δήμο. Σήμερα ο Δήμος ξέχρεωσε τα 550.000 € χρέος που παρέλαβε, πληρώνει κανονικά και είναι και πιστωτικός στη ΔΕΗ.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για κάθε Δήμο να είναι υγιής στα οικονομικά του, ώστε να μπορεί να προχωρά μπροστά.

Η καλή οικονομική κατάσταση αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε να περισσεύουν οικονομικοί πόροι για:

Να γίνονται σωστές μελέτες με πληρότητα και ωριμότητα, για τομείς που στο Δήμο Ξηρομέρου δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς και υπήρχε πραγματική ένδεια ύπαρξης μελετών. Δίχως ύπαρξη μελετών δεν μπορείς να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις έργων από τις διάφορες δράσεις που τρέχουν και έτσι να μπορέσεις να φτιάξεις τις υποδομές που σου λείπουν.

Να εκτελούνται τα έργα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, αφού ικανοποιείται το παραπάνω αναφερόμενο προαπαιτούμενο και να αποκτά ο τόπος τις υποδομές που έχει ανάγκη.

Να λύνονται θέματα καθημερινότητας και ποιότητας της ζωής των δημοτών, όπου εδώ είναι ένα πεδίο που ζητούμενο είναι η συνεχής βελτίωση και απαίτηση για ακόμα περισσότερη προσπάθεια και πιθανόν καλύτερη οργάνωση.

Να στήνονται σωστές και πλήρεις υπηρεσίες στον Δήμο Ξηρομέρου, με έλευση μονίμων υπαλλήλων, αλλά και εποχικών, με καλύτερη οργάνωση και αποδοτικότητα, κάτι που δεν γινόταν παλαιότερα και εδώ ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2019, αυτή η γραμμή ακολουθείται με συνέπεια.

mytikaspress.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ