2023-06-28 14:40:18
Φωτογραφία για ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 πέρασαν στην ιστορία αφήνοντας πίσω τους χαρές, λύπες, εκτιμήσεις και συμπεράσματα.. Ο Έλληνας ψηφοφόρος ψήφισε με καθαρά πολιτικά κριτήρια και κατέδειξε με την ψήφο του ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Ακόμα, κατέδειξε το έλλειμα επικοινωνίας ανάμεσα στα κόμματα και τις κοινωνίες, την πρόοδο του πολιτικού επιπέδου του ψηφοφόρου και την πρόοδο του πολιτικού πολιτισμού.

Βεβαίως και η κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτική προσέγγιση. Αυτές όμως οι εκλογές, είχαν και την ανάδειξη μιας μεγάλης σύγχρονης αλήθειας, αλήθεια που είναι: Να σταματήσουν τα κόμματα να παίζουν με την θέληση του λαού και να σταματήσουν να τον διχάζουν με πόλωση και τοξικότητα.

Τα κόμματα να ζυγίζουν την επιλογή και να γίνουν κόμματα αρχών. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, έστειλαν το μήνυμα και πρέπει τα κόμματα να το αναλύσουν με περίσκεψη και νηφαλιότητα και να σεβασθούν το εκλογικό αποτέλεσμα.


Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 ανέδειξαν τους νικητές και νικημένους. Τους νικητές, που μπήκαν στη Βουλή και διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τους μεγάλους και μικρούς νικητές και τους νικημένους τα κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή. Τους μεγάλους νικητές, που είναι το κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τους μικρούς νικητές, που είναι τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους νικημένους, με επιλογή συνέπειας, που εξέπεμπε όμως θολά μηνύματα.

Ο λαός έπραξε το καθήκον του, τώρα απομένει να πράξουν και οι νικητές το ίδιο. Περιμένει από την Κυβερνητική πλειοψηφία να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και την αντιπολίτευση να ασκήσει σοβαρό, δίκαιο και εποικοδομητικό έλεγχο στο έργο της κυβέρνησης. Χρειάζεται δουλειά, σωφροσύνη και μετριοπάθεια για να παραμείνει ψηλά η έννοια της αληθινής δημοκρατίας. Πρέπει να πρυτανεύσουν οι λογικές τόσο στους νικητές (μεγάλους και μικρούς) όσο και στους νικημένους. Ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του, έδειξε ποιο κόμμα θέλει να τον κυβερνήσει, αλλά και για το είδος της δημοκρατίας που θέλει, που θέλει να κινείται μέσα στα πλαίσια της ισονομίας και δικαιοσύνης.

Το μήνυμα ήταν καθαρό. Ο λαός θέλει αλήθειες και όχι ψέματα που πληγώνουν. Θέλει καθαρό προγραμματισμό και σαφή λόγο και όχι αστήρικτες υποσχέσεις, που κρύβουν μέσα τους αδυναμίες και φτωχές προοπτικές. Θέλει σεβασμό στα θέλω του και όχι καιροσκοπισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης και προκοπής. Είναι ανάγκη των καιρών και αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει, ούτε και στο ελάχιστο, της προσοχής των κομμάτων αρχών και των κομμάτων εξουσίας.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ