2023-07-03 12:51:19
Φωτογραφία για Η μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης βρίσκεται στην Ήπειρο
Η μεγαλύτερη αμμουδιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα.

Πρόκειται για την παραλία Μονολίθι που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο από 25 χιλιόμετρα συνεχόμενης αμμουδιάς, χωρίς να διακόπτεται από φυσικά ή τεχνητά εμπόδια. 

Το μέσο πλάτου είναι 10-20 μέτρα, ενώ στο μεγαλύτερο μήκος του το Μονολίθι είναι κατάφυτο με πεύκα, ευκάλυπτους και κουμαριές λόγω των οποίων η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν "Κούμαρος". 

Η ονομασία Μονόλιθος (μονός λίθος) οφείλειται σε μια συστάδα μικρών παραλιακών βράχων που εντοπίζονταν σε μικρή απόσταση από την ακτή και εξείχαν του νερού περίπου κατά ένα μέτρο. Το 1943 Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες κατέστρεψαν τα βράχια βομβαρδίζοντας τα με όλμο και σήμερα στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένα είδος υφάλου στο ίδιο επίπεδο με την θάλασσα. 

Κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, κάμπινγκ κλπ αν και πρόκειται για μια από τις Ελληνικές παραλίες που λόγω της εύκολης πρόσβασης και της πλούσιας σκιάς προσφέρεται για να την απολαύσει κανείς μεμονωμένα, μακριά από ξαπλώστρες και συνωτισμό.  
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ