2023-07-18 13:40:03
Φωτογραφία για Σπύρος Φωκάς: Στιγμές πανικού για τον ηθοποιό και τη σύζυγό του – «Παναγιά μου, βοήθησέ μας»

Δύσκολες ώρες πέρασαν ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, Λίλιαν, οι οποίοι έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει και τις φλόγες να τους απειλούν από το σπίτι τους στην περιοχή του Καλαμακίου.

Έχοντας έτοιμα τα πράγματά τους μέσα σε μια βαλίτσα, η Λίλιαν Φωκά και ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, για πολλές ώρες ήταν έτοιμοι να εκκενώσουν το σπίτι τους, έπειτα από το προειδοποιητικό σήμα που έστειλε η Πολιτική Προστασία.

«Έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και ο Θεός να βάλει το χέρι του» ήταν τα πρώτα λόγια της Λίλιαν Φωκά, η οποία, όπως δήλωσε στον Νίκο Νικόλιζα και στην Espresso, έβλεπε από πολύ νωρίς τη φωτιά να κατακαίει την περιοχή Καλλιθέα Κορινθίας. Νωρίτερα, η ανάρτησή της στο facebook είχε προκαλέσει ανατριχίλα: «Παναγία μου, βοήθησέ μας!».

Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν η Πολιτική Προστασία του υπουργείου έδωσε σήμα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους

. Με δάκρυα στα μάτια, η Λίλιαν ετοίμασε τις βαλίτσες με τα απαραίτητα, έντυσε τον Σπύρο Φωκά και περίμενε τα νεότερα για την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας. Όπως είναι γνωστό, το ζευγάρι, εδώ και αρκετά χρόνια, μένει στην περιοχή σε ένα φτωχικό σπίτι, μέσα στο οποίο ο μεγάλος ηθοποιός έχει όλα του τα υπάρχοντα.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο» εξομολογήθηκε με συγκίνηση η σύζυγός του στην εφημερίδα.

«Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν. Δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι αποπνικτική» ανέφερε η Λίλιαν Φωκά, ενώ δεν έκρυψε ότι πολλές φορές προσευχήθηκε για να μην πλησιάσουν οι φλόγες στο μοναδικό μικρό σπιτάκι που έχουν. «Αν γίνει κανένα κακό και καεί και αυτό, θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» τόνισε.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ