2023-08-02 09:33:36
Φωτογραφία για Ενοίκια: Έρχεται υποχρεωτική καταβολή μέσω τραπέζης -Τι θα γίνεται αν κάποιος δεν είναι συνεπήςΣτα σκαριά της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως βρίσκεται  η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταβολή ενοικίων των κατοικιών.....

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στο Πρώτο Πρόγραμμα, «είναι και μια από τις σκέψεις η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταβολή ενοικίων.Δηλαδή τα ενοίκια να πληρώνονται υποχρεωτικά μέσα από χρεωστικές κάρτες …. από τους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Για το εάν τα ενοίκια θα καταβάλλονται αποκλειστικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού ρωτήθηκε νωρίτερα κατά συνέντευξη Τύπου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.«Εξετάζουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας

. Προφανώς ένα από τα εργαλεία είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε μέσω μη μετρητών μια σειρά από συναλλαγές. Δεν λέω ότι θα είναι απαραίτητα τα ενοίκιά ή κάτι άλλο. Αλλά είναι μέσα στη φαρέτρα των μέτρων που θα εξετάσουμε», απάντησε. Και πρόσθεσε πως: «Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κατά περίπτωση τις περιπτώσεις για τα ενοίκια».

Και συνέχισε λέγοντας πως αυτό θα μπορούσε να αφορά και τις συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών  μεταξύ τους, όχι όμως στη λιανική.Πάντως εάν το μέτρο αυτό καταστεί υποχρεωτικό για τα ενοίκια σημαίνει πως:Ο  ενοικιαστής που δεν θα πληρώνει το ενοίκιο μέσω του τραπεζικού συστήματος θα σημαίνει πως αυτό δεν έχει εξοφληθεί. Και αυτό θα θεωρείται φορολογική παράβαση για τον ενοικιαστή και για τον ιδιοκτήτη.

Με προμήθεια  από 3 ευρώ  μέχρι και 4,5 ευρώ αναμένεται να  επιβαρύνεται  ο  ενοικιαστής που θα μεταφέρει το ποσό  του ενοικίου από τον τραπεζικό λογαριασμό του στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

aftodioikisi.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ