2023-08-02 22:44:17
Φωτογραφία για Απερρίφθη η αναίρεση στον Άρειο Πάγο, της καταδίκης από το Εφετείο του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου, με συνολικά 12 μήνες με 3ετή αναστολή.
Τον Ιούνιο του 2021, με σχετικό μας δημοσίευμα, σας ενημερώσαμε για την εκδίκαση στο Μεσολόγγι και την καταδίκη του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου με συνολικά 18 μήνες (δείτε εδώ).. Πρόκειται για υπόθεση του 2014, όπου κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν εναντίον του 4 εργολάβοι, τον Δεκέμβριο του 2014 (δείτε εδώ), διότι ο τέως Δήμαρχος σε τοποθετήσεις του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, κατηγόρησε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Μάλιστα εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρεται να διακινήθηκε και ένα έγγραφο με συγκεκριμένα ονόματα, ποσά και χειρόγραφες σημειώσεις (δείτε εδώ και εδώ).

Τον Μάρτιο του 2022, με σχετικό μας δημοσίευμα, σας ενημερώνουμε ότι εκδικάστηκε στο Εφετείο Αγρινίου στις 28 Φεβρουαρίου (είχε αναβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου) ξανά η υπόθεση και η απόφαση ήταν και πάλι καταδικαστική για τον τέως Δήμαρχο, με συνολικά 12 μήνες (μείωση ποινής κατά 6 μήνες) και 3ετή αναστολή (δείτε εδώ).


Σήμερα σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, απερρίφθη η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο του τέως Δημάρχου για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Όλα τα παραπάνω που σας παραθέσαμε αφορούν το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, γιατί παράλληλα έχει τρέξει και το αστικό κομμάτι στα πολιτικά δικαστήρια, με αγωγή αρκετών χιλιάδων ευρώ εναντίον του τέως Δημάρχου.

Αναφέρουμε απλά και μόνο αδιαμφισβήτητα γεγονότα και τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, για την οποία λόγο έχει αποκλειστικά και μόνο η Δικαιοσύνη.

Δεν γνωρίζουμε αν η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει οριστικά ή μπορεί να συνεχιστεί η υπόθεση κάπου ανώτερα, όπου ο τέως Δήμαρχος και συμμετέχων με μνημόνιο συνεργασίας στην δημοτική παράταξη «ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ», που πιθανόν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου, θα διεκδικήσει την αθώωση και την δικαίωσή του.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι στο νομικό μας πολιτισμό, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκάστοτε δικαστικές υποθέσεις, ο κάθε πολίτης είναι αθώος (το κεκτημένο στο τεκμήριο της αθωότητας) και το ίδιο ισχύει και για τον τέως Δήμαρχο.

mytikaspress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ