2023-08-07 12:00:02
Φωτογραφία για H ομοφυλοφιλική ερωτική σκηνή του «Spider Man» που προκάλεσε αντιδράσεις στους φανς - Δείτε την σκήνη
Ο Τομ Χόλαντ είναι το next best thing της βιομηχανίας του θεάματος, όπως αποφάνθηκαν και τα BAFTA που το 2017 τον είχαν τιμήσει με το βραβείο του Ανερχόμενου Αστέρα. Αν και μόλις 27 ετών, μετράει ήδη μια ντουζίνα χρόνια στην καριέρα του και κάμποσες αξιομνημόνευτες ερμηνείες που προσυπογράφουν εμπράκτως την εκτίμηση που του έδειξαν τα κορυφαία βρετανικά τρόπαια. Οι 66,6 εκατομμύρια followers του στο Instagram, όμως, και το ευρύ κοινό γενικότερα τον ταυτίζουν σχεδόν αποκλειστικά με τον Πίτερ Πάρκερ της πιο πρόσφατης τριλογίας του «Spider-man» και μάλλον ξεχνούν ότι πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα ο Χόλαντ είναι ηθοποιός και ο «άνθρωπος-αράχνη» είναι μόνο ένας από τους πολλούς ρόλους που στριμώχνονται στο βιογραφικό του.

Το τελευταίο του πόνημα είναι η μίνι σειρά της Apple TV+ «Crowded Room», που βασίστηκε στην αληθινή ιστορία του Μπίλι Μίλιγκαν, γνωστού και ως «βιαστή του πανεπιστημίου», ο οποίος είχε γίνει πρώτη είδηση στα τέλη των 70s, όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε για την απαγωγή και τον βιασμό τριών φοιτητριών
. Κατά την ενδελεχή ψυχιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η προσωπικότητά του ήταν σπασμένη σε εννέα εναλλακτικές, που δεν γνώριζε η μία τι έκανε η άλλη - και τελικά αθωώθηκε λόγω παραφροσύνης. Μέχρι το τέλος της ζωής του, δε, οι εννέα διαφορετικές προσωπικότητες που συνωστίζονταν στο μυαλό του Μίλιγκαν έφτασαν να γίνουν 24. Εξ ου και ο τίτλος της σειράς «Crowded Room», σε ελεύθερη μετάφραση «κατάμεστο δωμάτιο». Ο Χόλαντ υποδύεται υποδειγματικά τον Μίλιγκαν, που για τις ανάγκες της σειράς μετονομάζεται σε Ντάνι Σάλιβαν.

Ο ρόλος ήταν δύσκολος και απαιτητικός ούτως ή άλλως, σύμφωνα μάλιστα με τον Χόλαντ ήταν μία ευκαιρία για τον ίδιο να βουτήξει στα βαθιά και να καταφέρει να κολυμπήσει. Αυτό που μάλλον δεν υπολόγιζε ήταν το πλήθος των αρνητικών αντιδράσεων που θα προκαλούσε στις τάξεις των θαυμαστών του «Spider-man» το έκτο επεισόδιο της σειράς, στο οποίο μία από τις προσωπικότητες του Μίλιγκαν-Σάλιβαν, η Αριάνα, κάνει σεξ με έναν τύπο που γνώρισε σε κλαμπ. Κοινώς, μια καθαρόαιμη gay ερωτική σκηνή, που κάθισε πολύ βαριά στο στομάχι των ομοφοβικών θαυμαστών του μαρβελικού σύμπαντος.

Αν ο Χόλαντ ήθελε να προκαλέσει, τα κατάφερε. Αλλά μάλλον δεν ήταν αυτός ο στόχος του. «Είναι η πρώτη φορά που το κάνω, αλλά δεν το θεωρώ και τόσο συνταρακτικό το να παίζω σε ερωτική σκηνή με άτομο του ίδιου φύλου. Ο ρόλος ήταν πολύ πιο πολύπλοκος από αυτό. Ηταν πολύ σημαντικό για μένα να αποδώσω την ιστορία με τη μεγαλύτερη δυνατή αυθεντικότητα», ανέφερε ο ίδιος σχετικά. Αλλωστε, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος straight σταρ που υποδύεται έναν γκέι ή επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν άντρα μπροστά στην κάμερα. Απλώς για τους fans του «Spider-man» ο ηθοποιός που υποδύεται τον Πίτερ Πάρκερ οφείλει να κρατά το ερωτικό κούτελό του καθαρό και απολύτως απαλλαγμένο από σεξουαλικές παρεκκλίσεις, ακόμα και όταν παίζει άλλους ρόλους σε άλλες ταινίες.

Η gay ερωτική σκηνή για εκείνους ισοβαθμούσε περίπου με ιεροσυλία στο πρόσωπο του αγαπημένου τους ήρωα με τη λάτεξ στολή.

Ευτυχώς για τον Χόλαντ, δεν είναι όλοι οι θαυμαστές του ακραία ομοφοβικοί και ήταν πολλοί εκείνοι που υποκλίθηκαν στην τόλμη του, εκθείασαν την ερμηνεία του και αποφάνθηκαν το απλούστατο: είναι ηθοποιός και υποδύεται έναν ρόλο, τέλος. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που οι fans δυσκολεύονται να καταπιούν τη σπίλωση κάποιου αγαπημένου τους ήρωα λόγω του επόμενου κόντρα ρόλου του ηθοποιού που τον υποδύεται. Χρόνια πριν, το 2008, οι φανατικοί οπαδοί του Χάρι Πότερ είχαν διαρρήξει τα ιμάτιά τους για το θράσος του Ντέιβιντ Ράντκλιφ, που τον ενσάρκωνε σε όλες τις ταινίες, να εμφανιστεί γυμνός στη θεατρική σκηνή στο πλαίσιο του θρυλικού «Equus» του Πίτερ Σάφερ. Και δεν ήταν καν gay ως ρόλος, απλά υπερβολικά σέξι για τα μέτρα του διάσημου κινηματογραφικού μάγου.

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι ο Χόλαντ ήλπιζε σε ευνοϊκότερες αντιδράσεις από την πλευρά των θαυμαστών του και μάλλον του κακοφάνηκε που έγινε viral η gay ερωτική σκηνή για τους λάθος λόγους. Από την άλλη μεριά, παραδέχεται ότι είναι ικανοποιημένος που διεύρυνε την ερμηνευτική γκάμα του και δηλώνει περήφανος που αποδέχθηκε τον ρόλο σε ένα project που παρεμπιπτόντως πέρασε από σαράντα κύματα και συζητήθηκε από πολλούς διαφορετικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες μέχρι να καταλήξει στα χέρια του Ακίβα Γκόλντσμαν και του Τοντ Γκραφ που συνυπέγραψαν το σενάριο και το μοσχοπούλησαν στην Apple TV+.

«Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με τη γνώμη των άλλων», κάνει τα ξινά γλυκά ο Χόλαντ. «Διάβασα κάποτε την εξής ατάκα του Κρίστιαν Μπέιλ που μου άλλαξε τη ζωή: “Αν έχεις πρόβλημα μαζί μου, στείλε μου SMS. Αν δεν έχεις το νούμερό μου, δεν με γνωρίζεις αρκετά καλά για να έχεις πρόβλημα μαζί μου”». Ο Τομ ενηλικιώνεται.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ