2023-08-09 18:28:21
Φωτογραφία για Φωκίων Ζαΐμης για Ονοματολογικό Συνέδριο: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Πολιτισμό
Περισσότερες από 40 πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες κυρίων ονομάτων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν στο ονοματολογικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Ανδρίτσαινα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.. Ο Σύλλογος Νέων Ανδρίτσαινας ‘’Παρράσιοι’’ μαζί με την Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδριοργάνωσαν το 8ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με θέμα «Ονόματα της Πελοποννήσου».

«Συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας. Το κάθε όνομα «κρύβει» και μια ιστορία, ένα χαρακτηριστικό ή ακόμα και μια ιδιαιτερότητα ενός τόπου. Η ΠΔΕ στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διαφύλαξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και στην γενικότερη πρόοδο και κοινωνική ευημερία. Η γνώση της ιστορίας μας είναι ένας βασικός πυλώνας της οικονομικής μας ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.


Επίσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολιτιστική και ιστορική σημασία της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την επιδιόρθωση του εξωτερικού συστήματος πυρόσβεσης, αλλά κυρίως στις πρωτοβουλίες της σε συνεργασία με την διοίκηση της βιβλιοθήκης και το Υπουργείο Παιδείας, όπου και ανήκει διοικητικά, για την περαιτέρω ενίσχυση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των κτιριακών της εγκαταστάσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στη διάρκεια των εργασιών ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο γεγονός ότι ο ονοματολόγος μέσα από τη μελέτη του μπορεί να αναδείξει πληροφορίες για τη γλώσσα, τα έθιμα, την ιστορία, τις κλιματικές συνθήκες και την εδαφική σύσταση μιας περιοχής. Έτσι, το συνέδριο είχε ενδιαφέρον όχι μόνο για τους ερευνητές αλλά και για όσους κατάγονται από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο. Στο συνέδριο συμμετείχαν πρόσωπα των γραμμάτων, του πνεύματος και της ονοματολογίας, ενώ η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση επιστημονικού τόμου με τα πρακτικά του συνεδρίου.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ