2023-08-15 08:54:09
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  το… «112» της Εφορίας

 

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να αγγίζουν τα 105 δισ. ευρώ και πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογουμένους να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τον Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού συναγερμού για τους οφειλέτες, ενώ παράλληλα στήνει μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις τους και θα βλέπουν το φορολογικό τους προφίλ.

Τα δύο νέα ψηφιακά εργαλεία θα βοηθήσουν τους φορολογουμένους να μη χάνουν τις ρυθμίσεις οφειλών, να μην επιβαρύνονται με τόκους προσαυξήσεων όταν ξεχνούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις ρυθμίσεων ή φόρων και να μη φορτώνονται με πρόστιμα όταν υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις.Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ:

Τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις τους. Μόλις ο οφειλέτης «ξεχάσει» να καταβάλει μια δόση της ρύθμισης, το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον φορολογούμενο με το οποίο θα καλείται να πληρώσει την «ξεχασμένη» δόση και ταυτόχρονα θα ενημερώνεται για τις συνέπειες που έχει εφόσον χάσει τη ρύθμιση. Συγκεκριμένα ο «συναγερμός» της Εφορίας θα ενεργοποιείται:

Οταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μια μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση θα τεθεί εκτός ρύθμισης.Οταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ :ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ :ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ