2023-09-11 16:15:04
Φωτογραφία για Η Nova ανακοινώνει πρόγραμμα στήριξης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές

 



Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2023: 



Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει τη δέσμευση 1 εκατομμυρίου ευρώ για την εκπόνηση προγράμματος υποστήριξης των πληγεισών περιοχών από τις δασικές πυρκαγιές και τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, η Nova δεσμεύεται να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια, τόσο με οικονομικούς πόρους όσο και με τεχνογνωσία. Παράλληλα, η Nova θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συνδρομητές της σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η Nova εκκινεί το πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας ως ανάδοχος τις αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις, που θα λάβουν χώρα σε συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου. Πρόκειται για ένα έργο άμεσης προτεραιότητας και υψηλής σημασίας στη μακρά διαδικασία αποκατάστασης της περιοχής.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, τον περασμένο Αύγουστο, βάσει της οποίας προβλέπεται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών ορεινών, υδρονομικών έργων, σε όλη τη χώρα και ο άμεσος ορισμός αναδόχων αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Η κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές είναι επιτακτική ανάγκη για να διασφαλιστεί η φυσική αναγέννηση και η συγκράτηση του εδάφους, καθώς και για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ιδιωτικές πρωτοβουλίες -όπως η παρούσα- και κάθε άλλο πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και τεχνογνωσία, πρέπει να αξιοποιούνται. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης επιτάσσουν δραστικές λύσεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αδράνειας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, σημείωσε: «Βιώνοντας την ανυπέρβλητη πίεση που υπέστη η όμορφη χώρα μας τους τελευταίους δύο μήνες δημιουργεί την υποχρέωση να σηκώσουμε τα μανίκια και να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό μέσο. Το πρόγραμμα στήριξης, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που ανακοινώνει η Nova, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι στηρίζουμε τους συμπολίτες μας και τη χώρα, με κάθε δυνατό τρόπο».



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ