2023-09-24 08:38:24
Φωτογραφία για Η Microsoft καταργεί τις υπηρεσίες P2P Win32 στα Windows 11 23H2 και στα ΝΈΑ Windows 12

 



Ενώ τα Insider builds προορίζονται για τη δοκιμή νέων χαρακτηριστικών και αλλαγών, και αυτές γενικά ανακοινώνονται στο changelog για αυτά τα builds, συχνά, μερικές από αυτές τις αλλαγές έρχονται και χωρίς να ανακοινώνονται. Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν ότι το νέο Outlook εγκαταστάθηκε αυτόματα στο τελευταίο build του καναλιού Beta. Αυτό δεν αποκαλύφθηκε στις σημειώσεις έκδοσης, αν και ένας ανώτερος υπάλληλος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για αναμενόμενη συμπεριφορά.



 

Ενώ ορισμένοι χρήστες σίγουρα θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι μια δυσάρεστη πρόοδος, η Microsoft φαίνεται να κάνει αυτό που πολλοί θα θεωρήσουν ότι είναι και μια καλή κίνηση. Ο τεχνολογικός γίγαντας φαίνεται να κάνει μια συνειδητή προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση της Εξερεύνησης αρχείων στα Windows 11. Αυτό έγινε και σύμφωνα με το νεότερο build του καναλιού Beta καθώς και το build του καναλιού Dev. Αυτό αφήνει μόνο το κανάλι Canary, αλλά όχι για πολύ, καθώς ο χρήστης του X (πρώην Twitter) και λάτρης των Windows, Xeno, ανακάλυψε σύντομα μια άλλη ενδιαφέρουσα αδήλωτη αλλαγή και σε αυτό.

 



 

Φαίνεται ότι η Microsoft έχει αφαιρέσει αρκετά αρχεία DLL που σχετίζονται με την ομότιμη δικτύωση (peer networking), όπως αυτά για την κατανεμημένη δρομολόγηση και τις ομότιμες υπηρεσίες από το φάκελο System32 του build. Ο Xeno σημειώνει ότι ακριβώς δώδεκα τέτοια αρχεία αφαιρέθηκαν, γεγονός που έχει ως συνέπεια την κατάργηση τριών τέτοιων υπηρεσιών ως αποτέλεσμα. Γράφει συγκεκριμένα:

 

Αρκετά dlls αφαιρέθηκαν από τον φάκελο System32 του 25951:

drt.dll (Distributed Routing Table)drtprov.dll (Distributed Routing Table Providers)drttransport.dll (Distributed Routing Table Transport Providers)Groupinghc.dll (Grouping Helper Class)P2P.dll (Peer-to-Peer Grouping)P2PGraph.dll (Peer-to-Peer Graphing)p2pnetsh.dll (Peer-to-Peer NetSh Helper)p2psvc.dll (Peer-to-Peer Services)pnrpauto.dll (PNRP Auto Service Dll)Pnrphc.dll (PNRP Helper Class)pnrpnsp.dll (PNRP Name Space Provider)pnrpsvc.dll (PNRP Service Dll)

Ως εκ τούτου, οι ακόλουθες υπηρεσίες έχουν επίσης καταργηθεί:

Πρωτόκολλο επίλυσης ομότιμων ονομάτων (Peer Name Resolution Protocol)Ομαδοποίηση ομότιμων δικτύων (Peer Networking Grouping)Διαχειριστής ταυτότητας ομότιμων δικτύων (Peer Networking Identity Manager)

 

Η Microsoft μπορεί να θεωρεί ότι αυτές οι λειτουργίες δεν είναι τόσο σημαντικές στην επερχόμενη ενημέρωση Windows 11 23H2 και αν συμβεί αυτό, τότε η επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, που γενικά αναφέρεται ως Windows 12, θα στερείται επίσης αυτών των λειτουργιών P2P.

 

Αυτές οι υπηρεσίες είναι αρκετά παλιές όμως σε αυτό το σημείο (δύο δεκαετίες). Για παράδειγμα, το Peer Name Resolution Protocol (PNRP) προέκυψε την εποχή των XP ως λύση ενάντια σε ορισμένα μειονεκτήματα του DNS. Φυσικά, αυτό βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών και η Microsoft θα μπορούσε να το επαναφέρει και πάλι σε μελλοντικά builds.



 Πηγή

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ