2012-07-01 15:54:07
Φωτογραφία για 4 τουρίστες διασώθηκαν από super puma στη Μήλο
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων αλλοδαπών που είχαν ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου με δύο διθέσια κανόε-καγιάκ από την περιοχή «ΨΑΘΙ» νότια της Μήλου προκειμένου να περιηγηθούν στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΚΛΕΦΤΙΚΟ». Το βράδυ η ιδιοκτήτρια των κανόε-καγιάκ ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Μήλου ότι οι αλλοδαποί δεν είχαν επιστρέψει. Άμεσα με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής απέπλευσε προς έρευνα και παροχή τυχόν συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τη Σύρο, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τη Νάξο, το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» Ν.Μ. 28 με επιβαίνοντες και στελέχη του Υπολιμεναρχείου Μήλου, από ξηράς αναχώρησε υπηρεσιακό όχημα της Λιμενικής Αρχής για έρευνα στην περιοχή «ΨΑΘΙ», ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma της Π.Α.

Τα μεσάνυκτα το ελικόπτερο Super Puma εντόπισε σε απόσταση περίπου δύο ναυτικών μιλίων από τον όρμο «ΚΛΕΦΤΙΚΟ» τα δύο κανόε – καγιάκ με τους επιβαίνοντες.


Στη συνέχεια το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» κατέπλευσε στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι βρίσκονταν στη θάλασσα κρατώντας τα κανόε – καγιάκ.

Άμεσα έγινε η περισυλλογή τους στο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής με υποθερμικές κουβέρτες και μάσκα πρώτων βοηθειών.

Το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» κατέπλευσε στην περιοχή «ΨΑΘΑΔΙΚΑ» όπου οι τέσσερις αλλοδαποί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μήλου για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ