2023-10-19 08:23:41
Φωτογραφία για Μπάνια με αντικέ έπιπλα αντί για τα συμβατικά έπιπλα νιπτήρα
Ο χώρος του μπάνιου για την σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν είναι πλέον το πιο ...αδικημένο σημείο του σπιτιού, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Έτσι στην διαμόρφωσή του πολύ συχνά χρησιμοποιούνται πλέον υλικά και στοιχεία που δεν προορίζονται για αποκλειστική χρήση στο μπάνιο, όπως για παράδειγμα κάθε τύπου παλιά ή παλαιωμένης όψης έπιπλα αντί για τα συμβατικά έπιπλα νιπτήρα. 

Η πιο συχνή επιφύλαξη σε αυτές τις ομολογουμένως εντυπωσιακές μετατροπές είναι ότι τα  ξύλινα αυτά έπιπλα θα καταπονηθούν και θα φθαρούν με την υγρασία και το νερό. Στην πραγματικότητα όμως ένα τέτοιο έπιπλο, περασμένο με ένα καλής ποιότητας βερνίκι αδιαβροχοποίησης ξύλου, είναι πολύ παραπάνω ανθεκτικό σε σχέση με τα μέσης ποιότητας έπιπλα μπάνιου (κατασκευασμένα συνήθως από μελαμίνη εξωτερικά και μοριοσανίδα εσωτερικά) που με τον χρόνο "φουσκώνουν" από την υγρασία και επί της ουσίας καταστρέφονται χωρίς μάλιστα να επιδέχονται εκ νέου συντήρηση ή και βάψιμο όπως μπορεί να συμβεί με ένα ξύλινο έπιπλο. 



Για συνθέσεις νιπτήρα αυτής της μορφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε τύπου συρταριέρες, μπουφέδες, παλιά ξύλινα ντουλάπια κλπ και να προσαρμοστούν σε κάθε χώρο συνδυασμένα με τον κατάλληλο τύπο - σχήμα και μέγεθος νιπτήρα. 







Οι πιο επαγγελματικές μορφές επίπλων αυτής της μορφής είναι αυτά που προκύπτουν με την προσθήκη μαρμάρου στην επάνω κεντρική τους επιφάνεια, ή και στην πλάτη,  πάνω στο οποίο προσαρμόζεται και ο νιπτήρας. 

Είτε πρόκειται για κλειστό είτε για ανοιχτό στο κάτω μέρος του έπιπλο το αποτέλεσμα που δημιουργεί το μάρμαρο σε συνδυασμό με το φυσικό  ξύλο είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό και ανάλογα με τον καθρέφτη αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία διαμόρφωσης του μπάνιου ταιριαστό με πολλά διαφορετικά στυλ. 

Κλασικός νιπτήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ξύλινο έπιπλο και απευθείας, χωρίς την προσθήκη μαρμάρου, αρκεί στο έπιπλο να δημιουργηθεί άνοιγμα στο κατάλληλο μέγεθος και σχήμα. 

Αν επιλεγεί ένας επικαθήμενος νιπτήρας η όλη κατασκευή είναι κατά πολύ απλούστερη, αφού το μόνο που θα χρειαστεί είναι το κόψιμο του επίπλου μόνο στα σημεία απ' όπου θα πρέπει να περαστούν οι σωλήνες ύδρευσης.

Σε κλειστά έπιπλα πχ μπουφέδες ή συρταριέρες ο ωφέλιμος αποθηκευτικός τους χώρος ασφαλώς μειώνεται με το πέρασμα των σωλήνων. Εκτός βεβαίως αν ο σχεδιασμός για τοποθέτηση του επίπλου γίνει ταυτόχρονα με τον αρχικό σχεδιασμό του μπάνιου, έτσι ώστε οι σωληνώσεις να τοποθετηθούν με τρόπο που να βρίσκονται στο πίσω μέρος και όχι στο κέντρο του επίπλου. 

Σε ανοιχτά έπιπλα πχ ραφιέρες, τραπέζια ή κονσόλες οι σωληνώσεις παραμένουν ορατές, όμως μπορούν να καλυφθούν με διαφόρων τύπων αντικείμενα ανάλογα με τον γενικό σχεδιασμό του επίπλου. 

Αν κάτι τέτοιο ταιριάζει με την γενική αισθητική του χώρου έπιπλα νιπτήρα αυτής της μορφής μπορούν και να βαφτούν - αναπαλαιωθούν και να αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερη αντικέ εμφάνιση. 

Για την δημιουργία ενός τέτοιου επίπλου με απόλυτα vintage αισθητική, εκτός από τις κατάλληλες τεχνικές παλαίωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένας ανάλογου ύφους καθρέφτης όπως και να συνδυαστούν για την δημιουργία του κομμάτια από διαφορετικά παλιά έπιπλα. 

Το λευκό είναι η πιο "ανάλαφρη" απόχρωση για έπιπλα αυτής της μορφής, ώστε ακόμη και αν ο σχεδιασμός τους είναι αυστηρά κλασικός να μπορούν να προσαρμοστούν και να ταιριάξουν απόλυτα και σε σύγχρονης αισθητικής μπάνια. 

Ο τύπος επίπλου που προσφέρεται για τις πιο απλές κατασκευές αυτής της μορφής είναι παλιά ξύλινα τραπέζια ή γραφεία σε συνδυασμό με επικαθήμενους νιπτήρες.

Τέτοιας μορφής έπιπλα με σκελετό μικρού όγκου και μικρό βάρος, ακόμη και αν δεν προστεθεί μάρμαρο στην κεντρική τους επιφάνεια, θα πρέπει απαραίτητα να στερεώνονται και στον τοίχο ώστε να απολύτως σταθερά. 

Επίσης πολύ ιδιαίτερα και τα "έπιπλα νιπτήρα" που μπορούν να δημιουργηθούν όχι απο ένα ξύλινο έπιπλο αλλά από κάθε τύπου κατεργασμένο ή ακατέργαστο ξύλο σε συνδυασμό με επίσης ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό. 

Σε συνθέσεις αυτού του τύπου στοιχεία όπως ο καθρέφτης, ο τύπος του νιπτήρα  και οι αποχρώσεις καθορίζουν το γενικό ύφος που μπορεί να προκύψει από vintage ή ρουστίκ έως πολύ πιο μοντέρνας αισθητικής.  

Από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια για την συγκεκριμένη χρήση είναι και οι παλιές χειροκίνητες ραπτομηχανές με ξύλινη επιφάνεια και σιδερένιο σκελετό. 

Ο νιπτήρας σε ένα τέτοιο έπιπλο μπάνιου μπορεί να προστεθεί είτε στην ξύλινη κεντρική επιφάνεια της ραπτομηχανής είτε και απευθείας πάνω στον σκελετό, αρκεί βεβαίως να διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος και σχεδιασμό. 



Τα έπιπλα μπάνιου αυτής της μορφής, αποτελούμενα από αντικέ ή παλαιωμένης όψης έπιπλα στα οποία προσαρμόζεται ο νιπτήρας είναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή, εκτός από το βασικό μπάνιο ενός σπιτιού, και για χρήση σε βοηθητικά μπάνια,  για μπάνια σε χώρους καταστημάτων εστίασης, ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων καταλυμάτων που η όλη τους διαμόρφωση ταιριάζει με το συγκεκριμένο στυλ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

gr.pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ