2023-11-05 14:00:01
Φωτογραφία για Αντώνης Κανάκης: «Αν επιλέγεις να ‘ψεκάσεις’ αρνητισμό, μην εκπλαγείς όταν…»

 



Οι «Ράδιο Αρβύλα» επιστρέφουν στο τηλεοπτικό πεδίο, με τον Αντώνη Κανάκη να σχολιάζει το τηλεοπτικό σκηνικό.

Επιστρέφουν στο τηλεοπτικό τους στασίδι και από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα περιμένουν καθημερινά τους τηλεθεατές τους. Ο λόγος για τους «Ράδιο Αρβύλα», με τον Αντώνη Κανάκη λίγο πριν τη μεγάλη επιστροφή, να δίνει συνέντευξη σχολιάζοντας δηλώσεις οι οποίες μονοπωλούν το τηλεοπτικό σκηνικό.



– Λέγεται ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψη του». Κάποιοι όμως εκφράζουν… ανησυχητικές, ρατσιστικές απόψεις. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνεται, να τους προβάλλουμε δίνοντάς τους βήμα ή είναι καλύτερο να τους αγνοούμε; Πριν από λίγο καιρό μάλιστα έκανες ανάρτηση για την προβολή των δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου…!



Όταν η τηλεόραση καλεί τους ‘Μπέους’ αυτού του κόσμου, ξέρει πολύ καλά τι θα πουν και ξέρει πολύ καλά γιατί τους καλεί. Ας υπάρχει τουλάχιστον ειλικρίνεια και ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη των τηλεθεατών, οι οποίοι όλα τα καταλαβαίνουν και ανάλογη είναι και η εκτίμησή τους στα πράγματα



«Τα ΜΜΕ, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα μπεκ που ψεκάζει το χωράφι της κοινωνίας. Το περιεχόμενο του ψεκασμού, έχει τεράστια επιρροή στον πολιτισμό, στο κλίμα, στις κοινωνικές συνειδήσεις και αντιλήψεις. Κατά συνέπεια, η ευθύνη των ανθρώπων των Μέσων είναι αντίστοιχα τεράστια.



«Αν επιλέγεις να ‘ψεκάσεις’ αρνητισμό, ψέμα, λοβοτομή και μίσος, μην εκπλαγείς όταν όλα όσα φυτρώσουν στην κοινωνία που θα ζήσουν τα παιδιά σου θα είναι ανάλογα και η κοινωνία αυτή θα είναι σίγουρα τοξική.



Οι εκπομπές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές, έχουν το ελεύθερο να καλέσουν όποιον θέλουν. Το κριτήριο αυτής της επιλογής μπορεί να γίνεται (και ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται) και με άλλου είδους κριτήρια, παράλληλα με αυτά της τηλεθέασης.



«Ας υπάρχει τουλάχιστον ειλικρίνεια»

Το επιχείρημα ‘ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψη του’, φοβάμαι ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι, ως ένα καινοφανές επιχείρημα. Αφού ‘ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψη του’, τότε γιατί δεν βγαίνουν στον αέρα τόσοι ουσιαστικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν βγει ποτέ; Αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψή τους;



Όταν η τηλεόραση καλεί τους ‘Μπέους’ αυτού του κόσμου, ξέρει πολύ καλά τι θα πουν και ξέρει πολύ καλά γιατί τους καλεί. Ας υπάρχει τουλάχιστον ειλικρίνεια και ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη των τηλεθεατών, οι οποίοι όλα τα καταλαβαίνουν και ανάλογη είναι και η εκτίμησή τους στα πράγματα».



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ