2023-11-21 08:22:00
Φωτογραφία για Κοξάκι: Τι μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί σε νοσηλεία
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που είναι καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, μίλησε για τον κορονοϊό και για τα εμβόλια, ενώ αναφέρθηκε και στον ιό κοξάκι που βρίσκεται σε έξαρση στον Πύργο και στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, και είπε ότι δεν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αυτή την εβδομάδα και πώς υπάρχει και μια μικρή μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Για τον κορονοϊό είπα ότι «το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε έναν αριθμό θανάτων, 50 την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ο οποίος είναι υπερβολικά υψηλός.

Για να μειώσουμε λοιπόν αυτό το αδικαιολόγητο αριθμό θανάτων αδικαιολόγητο για μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να κάνουμε δύο ταυτόχρονα πράγματα, πρέπει να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο το οποίο καλύπτει πάρα πάρα πολύ καλά τις παραλλαγές που κυκλοφορούν τώρα στη χώρα μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ που κάνουμε όταν έχουμε συμπτώματα ή όταν κάποιο περιστατικό στο περιβάλλον μας».


Για τον ιό Κοξάκι

Αναφορικά με τον ιό κοξάκι σημείωσε πως «είναι κυρίως ένας ιός που αφορά τα παιδιά» ενώ για Λάρισα και Πύργο που σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα σημείωσε πως «πρόκειται για ένα τοπικό φαινόμενο που επιτηρήθηκε φέτος, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που συνέβη στη Θεσσαλία, υπήρξε αυξημένη επαγρύπνηση και διαγνώστηκαν κάποια περιστατικά τα οποία άλλες χρονιές δεν θα είχαν διαγνωστεί, οπότε δεν μπορεί να γίνει και σύγκριση. Πάντα υπάρχει ο ιός στα παιδάκια, συνήθως στις μικρές ηλικίες κάτω από 6».

Τέλος πρόσθεσε πως αν νοσηλευτεί κάποιο παιδάκι είναι για λόγους αφυδάτωσης, δηλαδή αδυναμίας λήψης τροφής, και όχι κάτι που να ανησυχεί τους γονείς.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ