2023-12-11 23:57:30
Φωτογραφία για Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα μας στρίμωξε - Nα ξέρετε πως παραδοθήκαμε
Με αρνητικά λόγια σχολιάζει Tούρκος ναύαρχος στην πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα μας στρίμωξε, μας νίκησε στο μπρα ντε φερ".

"Υποχωρήσαμε. Πού είναι η γαλάζια πατρίδα; Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα", φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ/

Ο ναύαρχος εα Τουρκέρ Ερτούρκ σχολίασε: "Nα ξέρετε πως παραδοθήκαμε. Η οικονομία χρεοκόπησε. Απομονώθηκε η χώρα. Πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Πραγματικά παραδοθήκαμε. Αν μιλάμε για μπρα ντε φερ, η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων μας νίκησε στο μπρα ντε φερ. Πού είναι η Γαλάζια Πατρίδα;

Αυτή η κυβέρνηση είχε πει 'να αναθεωρήσουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης'. Αυτό ξέρετε είναι μια αναθεωρητική πολιτική. Έτσι, η άλλη πλευρά λέει πως απειλείται, κυρίως για τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις ακτές λέει 'πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Γι' αυτό στρατιωτικοποίησα τα νησιά'.. Ποιος έδωσε αφορμή για τη θεωρία αυτή; Αυτές οι βλακώδεις δηλώσεις αυτής της κυβέρνησης. Τώρα μπορούμε να υποχωρήσουμε; Πιστεύω πως όχι. Η κυβέρνηση στριμώχθηκε και παραδόθηκε στην Ελλάδα. Η εικόνα είναι για 'καλή γειτονία' κ.τ.λ. αλλά η πλευρά που υποχώρησε είναι η Τουρκία".


Η εφημερίδα Cumhuryet έγραψε ότι "με τη διακήρυξη των Αθηνών νίκησε η Ελλάδα", ενώ Τούρκοι αναλυτές σχολίασαν: "αυτό σημαίνει πως εγκαταλείψαμε τη γαλάζια πατρίδα".

Ο ναύαρχος εα Τζεμ Γκιουρντενίζ, σχεδιαστής της γαλάζιας πατρίδας, σχολίασε: "Αυτή η διακήρυξη είναι μια διπλωματική νίκη για την Ελλάδα, εγκαταλείψαμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Η Ελλάδα στοχεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας με τη χρόνια προσέγγισή της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δύο χώρες που δεν έχουν επιλύσει τα ζητήματα κυριαρχίας τους δεν μπορούν να συνάψουν συμφωνία".

Εν τω μεταξύ, η Hurriyet έγραψε ότι επίκειται τηλεφώνημα Μπάιντεν-Ερντογάν τις επόμενες ημέρες για τη Γάζα και το θέμα των F-16 και της Σουηδίας, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι κρίσιμο για τις εξελίξεις των επομένων ημερών.capital
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ