2023-12-17 22:16:21
Φωτογραφία για DIY Ξύλινη χριστουγεννιάτικη κατασκευή για εξωτερικούς χώρους
Καλαίσθητη και πολύ ιδιαίτερη ρουστίκ κατασκευή για χριστουγεννιάτικο στολισμό εξωτερικών χώρων ή την είσοδο του σπιτιού, με ξύλο και φυσικά στοιχεία. 

Η δημιουργία της βασίζεται κυρίως σε ένα stencil με  χριστουγεννιάτικο σχέδιο, το οποίο όμως μπορεί στοιχειωδώς και να κατασκευαστεί με χοντρό χαρτόνι (κόβοντας με κοπίδι το περίγραμμα των σχεδίων που πριν έχουν αποτυπωθεί στο χαρτόνι με μαρκαδόρο).

Φυσικά αντί για το  stencil για την αποτύπωση της ...γλάστρας που φιλοξενεί το έλατο, το σχέδιο μπορεί και απλά να σχεδιαστεί - ζωγραφιστεί πάνω στο ξύλο με απλά ακρυλικά χρώματα.  

Θα χρειαστείτε:

- Ξύλινο πλαίσιο σε παραλληλόγραμμο σχήμα, που μπορεί εύκολα και να κατασκευαστεί από καρφωμένα μεταξύ τους παλετόξυλα ή ξύλινες σανίδες.

- Ένα κλαδί μέτριου πάχους

- Φυσικά κλαδάκια έλατου

- Stencil



- Σκούρο, καφέ και λευκό χρώμα

- Πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης



Βάψτε αρχικά το ξύλινο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα "στηθεί" το έλατο με σκούρας απόχρωσης χρώμα (μαύρο, γκρι, ή σκούρο πράσινο)

Κολείστε το κλαδί με το πιστόλι σιλικόνης στο κεντρικό επάνω μέρος του πλαισίου. 

Αποτυπώστε ή σχεδιάστε το σχέδιο της "γλάστρας" με λευκό χρώμα. Ανά σημεία σκουπείστε ελαφρά το χρώμα και περάστε με ένα σχεδόν στεγνό πινέλο μαύρο και καφέ, με κάθετες πινελιές, ώστε να δημιουργηθεί μια υποτυπώδης τεχνική παλαίωσης που θα κάνει την όψη του σχεδίου πιο καλαίσθητη και φυσική.  

Περάστε με ελάχιστη ποσότητα άσπρου χρώματος τα κλαδάκια ώστε να αποκτήσουν ...χιονισμένη όψη και κολείστε τα περιμετρικά του κλαδιού έτσι που το σύνολο να μοιάζει με ...έλατο.

Με stencil ή πολύ λεπτό πινέλο δημιουργείστε ανά σημεία λευκά αστεράκια πάνω στο ξύλο.

Εναλλακτικά μπορείτε να "ζωγραφίστε" μικρές ακανόνιστες λευκές κουκίδες που θα μοιάζουν με χιόνι... 

Κολλήστε πάνω σε 2-3 κλαδάκια μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες δεμένες με σε φυσικό σπάγγο. 

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που μπορεί να τοποθετηθεί σε κήπο, μπαλκόνι ή την είσοδο του σπιτιού και να πλαισιωθεί και με μια σειρά led σε χάλκινο καλώδιο.

---Tip

- Αν το ...έχετε με τις ξύλινες κατασκευές :) και σας αρέσει η όλη ιδέα μπορείτε να την τελειοποιήσετε δημιουργώντας τρύπες στο ξύλο, στο τμήμα που βρίσκεται το "έλατο", και από την πίσω πλευρά του πλαισίου να στερώσετε από ένα λαμπάκι μιας σειράς led σε κάθε τρύπα δίνοντας του έτσι πραγματικά ...μαγική όψη!

- Η ποσότητα των χρωμάτων που απαιτείται είναι πολύ μικρή και μπορείτε να δουλέψετε ακόμη με όποιας ποιότητας ακρυλικά-πλαστικά χρώματα που τυχόν σας έχουν περισσέψει ή ακόμη και με 2-3 σωληνάρια τέμπερας. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

instagram.com/funkyjunkinteriors


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ