2023-12-18 12:00:04
Φωτογραφία για Γιώργος Λιάγκας: Μήνυση στον παρουσιαστή για την υπόθεση του χάσκι .... - Τι συμβαίνει;
Κι ενώ το πανελλήνιο εξακολουθεί να αναμένει τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα, ο Ανδρέας Λιόντος, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε αισθησιακές ταινίες με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Απολλώνιος», την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso» και ο Βαγγέλης Καράλης, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αράχωβας μήνυση κατά του Γιώργου Λιάγκα.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο ο Απολλώνιος να «δαγκώσει» νομικά τον παρουσιαστή της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Πρωινό»;

Σύμφωνα με τη μήνυσή του, ζητά την ποινική δίωξη του παρουσιαστή, καθώς στην εκπομπή «Πρωινό» «φωτογραφήθηκε» ως ο άνθρωπος που κακοποίησε τον Ολιβερ. Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εκπομπής ανέφερε: «Πρώην παίκτης ριάλιτι και πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών, που είναι από την Αράχωβα, μπαίνει στο κάδρο διότι έχει στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοια περίπτωση με κακοποίηση ζώων στο χωριό».


 Όσα ακούστηκαν προκάλεσαν την οργή του Λιόντου, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση εις βάρος του Λιάγκα.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο δημοσιογράφος της Espresso, ο Ανδρέας Λιόντος επιβεβαίωσε τη μήνυση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εντελώς απρόκλητα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε, η παραμικρή ένδειξη ή στοιχείο σχέσης ή ανάμειξης ή εμπλοκής μου στην υπόθεση αυτή, η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Κέλλυ Χεινωπόρου, επικαλούμενη ρεπορτάζ της από φιλοζωικά σωματεία, είπε ότι πρώην παίκτης ριάλιτι και πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών που είναι από την Αράχωβα μπαίνει στο κάδρο των ερευνών, διότι έχει στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοια περίπτωση με κακοποίηση ζώων στο χωριό.

Όσα αναληθή ανέφερε υιοθέτησαν και συντελεστές της εκπομπής, υποδεικνύοντας στην ουσία ευθέως εμένα. Αναφέρθηκε ότι δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης φέρεται ότι είναι ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχω το προσωνύμιο Απολλώνιος, μην αφήνοντας έτσι αμφιβολίες ότι πρόκειται για μένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ενώ δεν σχετίζομαι ουδόλως με την υπόθεση αυτή, να δεχθώ από την τοπική κοινωνία σφοδρότατη επίθεση, δριμεία κριτική, αλλά και χλευασμό!

Ο κοινωνικός μου περίγυρος με αντικρίζει με περιφρόνηση, απαξία και οργή, και μου απευθύνουν ύβρεις, αποδίδοντάς μου άδικα και εσφαλμένα την εγκληματική αυτή ενέργεια που στην πραγματικότητα δεν τέλεσα» μας ανέφερε ο κ. Λιόντος και συνέχισε: «Αποτέλεσμα όλης αυτής της δυσάρεστης κατάστασης ήταν να απομονωθώ, να κατηγορηθώ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα.

Ως επιχειρηματίας, έπειτα από όλο αυτό, αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις στην επιχείρηση που διατηρώ στους Δελφούς, να υποστώ ανεπανόρθωτη ηθική και υλική βλάβη, να κλονιστεί η υγεία μου σοβαρά, καθώς και της μητέρας μου!

Έφτασα στο σημείο να φοβάμαι να βγω από το σπίτι να συναντήσω φίλους και συγχωριανούς! Στιγματίστηκα άδικα, το καταλαβαίνετε; Όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή αναπαράχθηκαν από δεκάδες sites και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης! Έχω υποστεί έναν απερίγραπτο διασυρμό! Για τους λόγους αυτούς λοιπόν ζήτησα την ποινική δίωξη του Λιάγκα αλλά και παντός τρίτου υπευθύνου και θα ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη».

Η τοποθέτηση του δικηγόρου του Ανδρέα Λιόντου

Την υπόθεση του Ανδρέα Λιόντου ανέλαβε ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η «Espresso» ανέφερε: «Ο εντολέας μου Ανδρέας Λιόντος είναι ένας ήρεμος, δραστήριος και επιτυχημένος άνθρωπος, που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στους Δελφούς με τουριστική επιχείρηση ενοικίασης δωματίων. Συνδέθηκε άδικα με τη φρικιαστική υπόθεση θανάτωσης του Όλιβερ στην Αράχοβα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Εμφανίσθηκε από την εκπομπή του κ. Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 ως ο βασανιστής και κτηνοβάτης ενός αθώου ζώου ιδιαίτερα αγαπητού, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο ως άνθρωπος: φιλόζωος. Διασύρθηκε και διαπομπεύτηκε άδικα! Η ψευδής είδηση που αναπαράχθηκε είχε ως αποτέλεσμα να λιντσαριστεί στο διαδίκτυο και να υποστεί μεγάλη ηθική και υλική ζημιά.

Ακούστηκε ένα μέρος της δήλωσης διάψευσής του, πλην όμως στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα φοβούμαι. Δυστυχώς, η εκπομπή δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία του, αλλά και της μητέρας του, διότι υπέστησαν σοκ. Ξαφνικά έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών, ύβρεων και χλευασμού. Νομίζω ότι η τηλεόραση οφείλει να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, να λειτουργεί με κανόνες δεοντολογίας, με σεβασμό στον άνθρωπο, να μην προκρίνει την ενοχή κανενός.

Εχω δυσάρεστη εμπειρία και εγώ ως δικηγόρος από παρουσιάστρια που με έθιξε αναίτια ψάχνοντας τηλεθέαση. Ελπίζω να δοθεί ευκαιρία να ακουστεί στον ΑΝΤ1, διότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή αποζημιώσεως ηθικής βλάβης αλλά και για την προκληθείσα υλική ζημιά του αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τον υπαίτιο δημοσιογράφο που διέδωσε ψευδή είδηση που έβλαψε την τιμή και την υπόληψή του».

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ