2024-02-02 15:27:59
Φωτογραφία για Ο... γνωστός Δήμαρχος απειλεί και πάλι τις γραμμές του Μουτζούρη!
Γράφειο Σωτήρης Βενέτης

Αγαπητά Σ.Ν.,

σήριαλ έχουν καταστεί πλέον οι διαρκείς απειλές, έργω και λόγω, του γνωστού παράγοντα τοπικής αυτοδιοίκησης να ξηλώσει τις γραμμές του Μουτζούρη στην περιοχή της Αγριάς (βλ. συνημμένο βίντεο LIVE Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου 02.02.2024 - YouTube από 26΄ και 48΄΄ κι εντεύθεν)

Ήδη υφίσταται παράνομη κάλυψη των γραμμών από την έξοδο του σιδ/κού σταθμού Βόλου έως το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, η έκταση του οποίου πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο και η ανησυχία για την τύχη των γραμμών και του σιδ/κού σταθμού εκεί είναι έκδηλη!

Η έσχατη απειλή συνίσταται στο ό,τι επειδή έχει αλλάξει ο νόμος και δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία για δημάρχους πλέον (άγνωστο το γιατί λες και είναι... αδύνατον να παρανομήσουν), θα πάρει ο ίδιος ένα εκσκαπτικό μηχάνημα του Δήμου και θα ξηλώσει τις γραμμές!

Για να μην αδικώ και "ενοχοποιώ" για τα πάντα τον Δήμαρχο σε ότι αφορά με τις γραμμές του Μουτζούρη, το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι του ΟΣΕ και του ΥΠΟΜΕΔΙ, εξουσίες οι οποίες αρνούνται εδώ και 53 χρόνια να διευθετήσουν οριστικά και τελεσίδικα τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών του Μουτζούρη από την έξοδο του σιδ/κού σταθμού Βόλου έως την είσοδο του σιδ/κού σταθμού Άνω Λεχωνίων. Από αυτήν την σημαντική παράλειψη ανεχόμεθα τον νυν, αλλά και προηγουμένους από αυτόν, δημάρχους και νομάρχες να ασελγούν και να αυθαιρετούν επί της ιστορικής αυτής, παγκοσμίου φήμης σιδ/κής γραμμής!

Ας ελπίσουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οσέ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης θα διευθετήσει οριστικά το θέμα των σιδ/κών γραμμών του Μουτζούρη όχι φυσικά εις βάρος της ασφάλειας των δημοτών και μη του Δήμου Βόλου, πολύ δε περισσότερο όχι εις βάρος των γραμμών και των εγκαταστάσεων του Μουτζούρη.

Κλείνοντας θα πρέπει άπαντες να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας την Προϊσταμένη Νεωτέρων Μνημείων κ. Κερασία (Ρέα) Γεωργίου η οποία με αυτοθυσία στην κυριολεξία υπερασπίστηκε και συνεχίζει να υπερασπίζεται την υπόσταση του Μουτζούρη από μια γενικευμένη επίθεση η οποία έχει κύριο εκφραστή και υλοποιητή τον νυν Δήμαρχο, μια Δημόσιο Λειτουργό αξία πολλών επαίνων!

Με εκτίμηση

Σ. Βενέτης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ