2024-02-05 10:26:49
Φωτογραφία για 20 Διαφορετικές και πολύ ιδιαίτερες κουζίνες
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα στην σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων η κουζίνα όχι απλώς δεν είναι ένα "παραμελημένο" αισθητικά δωμάτιο αντίθετα μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους χώρους του σπιτιού.  

Ειδικά όταν ο χώρος της κουζίνας είναι ενιαίος με αυτόν του καθιστικού και της τραπεζαρίας, όπως και σε χώρους με γενικά ιδιαίτερη διαμόρφωση και διακόσμηση και η κουζίνα μπορεί να ακολουθεί την γενική αισθητική του σπιτιού, χωρίς ταυτόχρονα αυτό να μειώνει την λειτουργικότητά της. 

Οι βασισμένες στην ιδιαίτερη αισθητική και διακόσμηση κουζίνες είναι επίσης ιδανική επιλογή για ενοικιαζόμενα καταλύματα - airbnb, όπου ασφαλώς ο χώρος δεν έχει την ίδια χρήση και τις ίδιες λειτουργικές απαιτήσεις με μια κουζίνας μόνιμης κατοικίας. 



1 Απαλό γκρι σε συνδυασμό με αποχρώσεις φυσικού ξύλου, ένας εξαιρετικά κομψός συνδυασμός. 


Η ανοιχτή διάταξη χωρίς ντουλάπια στο επάνω μέρος του πάγκου, το μεγάλο τραπέζι, το χαλί και τα ασυνήθιστα για τον χώρο της κουζίνας διακοσμητικά αντικείμενα δημιουργούν ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο και καλαίσθητο σύνολο. 

2 Έντονο τυρκουάζ, ανοιχτή διάταξη στο επάνω μέρος και γενικά μινιμαλιστικό ύφος. 

Σχεδιασμός κατάλληλος για ευρύχωρες κουζίνες, όπου ο αριθμός των ντουλαπιών στο κάτω μέρος όπως και μεγάλου ύψους ντουλάπια επαρκούν ώστε ο κεντρικός τοίχος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακοσμητικά κυρίως στοιχεία. 

Με χρώματα κιμωλίας μπορούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και οικονομικά να βαφτούν ντουλάπια κουζίνας κατασκευασμένα από κάθε είδους υλικό χωρίς καμιά προεργασία. 

3 Διαχωρισμός από τον χώρο καθιστικού - τραπεζαρίας με γυάλινες πόρτες. 

Επιλογή κατάλληλη τόσο για μικρές όσο και πιο ευρύχωρες κουζίνες και ειδικά για κουζίνες χωρίς έντονο φυσικό φως, όπου το γυαλί επιτρέπει να περνά φως από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο ενώ ταυτόχρονα λειτουργικά η κουζίνα μπορεί να απομονωθεί όταν χρειάζεται. 

4 Έντονο ροζ!

Ασυνήθιστη απόχρωση για ντουλάπια κουζίνας που όμως μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα αισθητικά σε μικρούς χώρους, κουζίνες νεανικών - φοιτητικών σπιτιών αλλά και σε ενοικιαζόμενα καταλύματα

5 Πράσινο της ελιάς και μεγάλη νησίδα σαν διαχωριστικό από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο. 

Κλασική αλλά πολύ λειτουργική διαμόρφωση για κουζίνες τόσο μικρών όσων και μεγάλων διαστάσεων. 

Στον συγκεκριμένο χώρο η μεγάλη ντουλάπα καλύπτει λειτουργικά τις ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους επιτρέποντας την ελεύθερη διάταξη στον κεντρικό τοίχο έτσι που το σύνολο του χώρου να μην υπερφορτωμένο οπτικά. 

6 Ασπρόμαυροι συνδυασμοί, μάρμαρο σε συνδυασμό με ξύλο και μεταλλικές λεπτομέρειες και πάγκος-νησίδα σαν διαχωριστικό του χώρου της κουζίνας. 

Κομψοί συνδυασμοί, διάταξη κατάλληλη για μικρές κουζίνες και για τις περιπτώσεις που και ο υπόλοιπος ενιαίος χώρος διαθέτει μαρμάρινα πατώματα και είναι διαμορφωμένος σε αποχρώσεις του λευκού-γκρι-μαύρου. 

7 Ρουστίκ ύφος σε λευκό και γήινες αποχρώσεις με το διακοσμητικό τουβλάκι σε ένα μέρος του τοίχου να προσθέτει μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά. 

Διαμόρφωση ιδιαίτερα ταιριαστή για εξοχικά σπίτια όπως και χώρους διαμορφωμένους γενικά σε εξοχικό αλλά και vintage στυλ.  

8 Έντονο γαλάζιο σε συνδυασμό με φυσικές αποχρώσεις ξύλου-ψάθας και ταπετσαρία σε μια μικρή κουζίνα που αναπτύσεται σε μορφή "διαδρόμου". 

Εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα ενώ ο σχεδιασμός των ντουλαπιών δημιουργεί μια απόλυτα λειτουργική κουζίνα παρά τις μικρές διαστάσεις της.  

9 Λευκό με αποχρώσεις φυσικού ξύλου και μαύρες λεπτομέρειες σε μια μικρή αλλά ιδιαίτερη κομψή κουζίνα σε διάταξη Π.

Το πλακάκι απομίμησης μαρμάρου, η ανοιχτή ραφιέρα και η νησίδα που εξυπηρετεί και χρήση τραπεζιού φαγητού συμβάλλουν στην λειτουργικότητά του χώρου. 

Σχεδιασμός κατάλληλος για μικρές κουζίνες περιορισμένης χρήσης και ιδανικός για μικρών διαστάσεων ενοικιαζόμενα καταλύματα. 

10 Ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις σε vintage  ύφος. 

Σχεδιασμός και διακόσμηση κατάλληλα για ευρύχωρες κουζίνες, εξοχικές κατοικίες και γενικά σπίτια διαμορφωμένα συνολικά σε αντίστοιχο διακοσμητικό στυλ. 

11 Έντονες αποχρώσεις και χαρούμενο, νεανικό στυλ. 

Κίτρινο, πράσινο και μαύρες όπως και πολύχρωμες λεπτομέρειες δημιουργούν ένα πολύ φωτεινό και ιδιαίτερο αισθητικά σύνολο. 

Διαμόρφωση κατάλληλη για νεανικά - φοιτητικά σπίτια, ενοικιαζόμενα καταλύματα και γενικά μικρές κουζίνες χωρίς έντονη χρήση. 

12 Απόλυτο λευκό με κεντρικό πρωταγωνιστή το ...φυσικό φως. 

Η επιλογή δημιουργίας ενός μεγάλου παραθύρου είναι αυτό που κυρίως συντελεί στην γενική ατμόσφαιρα του χώρου, ενώ τόσο το φυσικό φως όσο και το λευκό συμβάλλουν ώστε ο ευρύχωρος χώρος να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερος. 

Διαμόρφωση κατάλληλη για κουζίνες σε ενιαίους χώρους με το σαλόνι-τραπεζαρία σε ανάλογες αποχρώσεις και για την δημιουργία μιας ομοιόμορφης συνολικά εικόνας, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση στις πόρτες των ντουλαπιών με ασπρόμαυρου θέματος κάδρα. 

13 Φωτεινό μπλε, λευκό, ξύλο και μάρμαρο. 

Συνδυασμός που ανάλογα με τις επιμέρους λεπτομέρειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κουζίνες παραδοσιακού ρουστίκ ύφους όσο και πιο μοντέρνας αισθητικής. 

Στο επάνω μέρος του τοίχου τόσο η απουσία κλειστών ντουλαπιών όσο και τα λευκά και μπλε διακοσμητικά πλακάκια δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

14 Απαλό γκρι, γαλάζιο και τόνοι του καφέ. 

Πολύ σικάτοι χρωματικοί συνδυασμοί με το δίχρωμο πλακάκι να "πρωταγωνιστεί" ενώ ο γενικός σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα λειτουργικός για κουζίνες μικρών διαστάσεων. 

15 Μαύρο, λευκό και γκρι σε minimal αισθητική. 

Ο εντελώς minimal σχεδιασμός των ντουλαπιών, ο διαχωρισμός του χώρου με γυάλινες πόρτες αλλά και τα χρώματα δημιουργούν ένα απόλυτα σύγχρονης αισθητικής σύνολο κατάλληλο για σπίτια που γενικά είναι διαμορφωμένα σε μοντέρνο στυλ. 

16 Έντονα γαλάζιοι τοίχοι χωρίς πλακάκια σε συνδυασμό με μαύρο και αποχρώσεις φυσικού ξύλου. 

Πολύ ιδιαίτερη διαμόρφωση που στον συγκεκριμένο εύχωρο και μεγάλου ύψους χώρο δημιουργεί έναν "οικείο" και ζεστό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το μεγάλο και άνετο τραπέζι φαγητού.  

17 Η κουζίνα της ...γιαγιάς Ντακ σε σύγχρονη εκδοχή. 

Κουρτινάκια αντί για πορτάκια σε κάποια ντουλαπια, vintage αντικείμενα, διάταξη με ανοιχτά ράφια στον κεντρικό τοίχο και μείξη αποχρώσεων σε κόκκινο, πρασινωπό, λευκό και μαύρο δημιουργούν ένα ιδιαίτερης αισθητικής σύνολο για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο ύφος. 

18 Παραδοσιακό ρουστίκ σε διχρωμία γαλάζιου και λευκού. 

Κομψή vintage αισθητική που δημιουργεί η κυριαρχία του ξύλου, οι μπρούτζινες λεπτομέρειες, τα ανάλογου ύφους αντικείμενα αλλά η διαμορφωμένη με παλιά κλασικά έπιπλα τραπεζαρία. 

19 Minimal αισθητική σε σκούρο μπλε 

Πολύ ιδιαίτερη διαμόρφωση και διακόσμηση όπου πρωταγωνιστεί τόσο το χρώμα όσο ο κενός τοίχος επενδυμένος με διακριτικό πλακάκι σε γεωμετρικό σχεδιασμό. 

Μοντέρνο ύφος ταιριαστό για σπίτια που γενικά είναι διαμορφωμένα σε σύγχρονο στυλ. 

20 Η κλασική χωριάτικη κουζίνα σε ιδιαίτερο σχεδιασμό. 

Πολλοί ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι, όπως συνέβαινε στα παλιά χωριάτικα σπίτια, σε μια κουζίνα χωρίς πλακάκια και με το σύνολο των τοίχων να έχουν επενδυθεί με ξύλο.

Διαμόρφωση κατάλληλη για μεγάλες κουζίνες εξοχικών σπιτιών, ενοικιαζόμενα καταλύματα αλλά και για σπίτια διαμορφωμένα γενικά σε παραδοσιακό χωριάτικο στυλ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

houseandgarden.co.uk



soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ