2024-02-08 15:05:32
Φωτογραφία για Απεργίες τρένων στην Ισπανία: Πότε και πού θα ακυρωθούν τα τρένα όλο τον Φεβρουάριο
Το προσωπικό της κρατικής εταιρείας Renfe της Ισπανίας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα απεργήσει σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

euronews.com

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ισπανία θα διαταραχθούν σοβαρά αυτόν τον μήνα καθώς το προσωπικό ξεκινάει τις απεργίες αύριο (Παρασκευή).

Εκατοντάδες τρένα έχουν ήδη ακυρωθεί όλο τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων Renfe μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων.

Οι εργαζόμενοι στη Renfe, τον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης της Ισπανίας, έχουν εξαγγείλει απεργίες σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια του μήνα.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγχουν εάν το ταξίδι τους θα επηρεαστεί στους ιστότοπους της εταιρείας.

Εκατοντάδες δρομολόγια τρένων μεγάλων αποστάσεων της Ισπανίας ακυρώθηκαν τον Φεβρουάριο

Οι απεργίες των σιδηροδρομικών εργαζομένων της Ισπανίας θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και μεγάλες πόλεις.


Η πρώτη εργατική δράση που κάλεσε το ισπανικό συνδικάτο CCOO θα ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα έχει 23ωρη στάση με αποτέλεσμα την ακύρωση 310 τρένων Renfe μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των τρένων υψηλής ταχύτητας AVE.

Άλλα 330 τρένα μεγάλων αποστάσεων και 641 υπηρεσίες μεσαίων αποστάσεων θα καταργηθούν επίσης.

Θα εξακολουθεί να λειτουργεί μια υπηρεσία σκελετού, η οποία επιβεβαιώνει το Υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας ότι αποτελεί νομική υποχρέωση, η οποία πιθανότατα θα μειώσει τον αριθμό των ακυρώσεων.

Τα προαστιακά τρένα Cercanías στη Μαδρίτη θα ακυρωθούν επίσης την Παρασκευή ως αποτέλεσμα των αποχωρήσεων. Σε ώρες αιχμής, αναμένεται να λειτουργεί μόνο το 75 τοις εκατό της συνήθους υπηρεσίας.

Πότε θα απεργήσουν οι σιδηροδρομικοί εργαζόμενοι της Ισπανίας τον Φεβρουάριο;

Το προσωπικό του Renfe και του διευθυντή σιδηροδρομικής υποδομής της Ισπανίας Adif έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα απεργήσουν σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Ένα άλλο από τα βασικά συνδικάτα της Ισπανίας UGT επιβεβαίωσε μερικές στάσεις σε εθνικό επίπεδο για περιόδους 2 ωρών κάθε Δευτέρα αυτόν τον μήνα, επηρεάζοντας τις μεταφορές στις 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου.

Τόσο η UGT όσο και η CCOO έχουν επίσης ζητήσει απεργίες για τις 16 και 17 Φεβρουαρίου στα τρένα Rodalies της Καταλονίας μεταξύ 7 και 9 π.μ. και 3 και 5 μ.μ.

Τα συνδικάτα λένε ότι οι απεργίες έχουν προκηρυχθεί μετά από 35ωρη εργάσιμη εβδομάδα στο Adif και η εξάλειψη των κατηγοριών εισοδήματος στο Renfe δεν έγινε.

Απεργίες της Ισπανίας: Δικαιώματα επιβατών εάν ακυρωθεί το τρένο σας

Εάν το τρένο σας ακυρωθεί, έχετε μερικές επιλογές ως μέρος των δικαιωμάτων των επιβατών σας.

Η Renfe λέει ότι θα προσφέρει στους επηρεαζόμενους ταξιδιώτες εναλλακτικά εισιτήρια για υπηρεσίες όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης του αρχικού τους ταξιδιού. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ .

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να ακυρώσουν το εισιτήριό τους και να τους επιστραφούν τα χρήματα ή να επιλέξουν μια εναλλακτική υπηρεσία της επιλογής τους.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ