2024-02-12 13:44:11
Φωτογραφία για Πρόεδρος του ΟΣΕ: Εκτός λειτουργίας τοπικοί πίνακες και τηλεδιοίκηση σε σταθμούς από Λιόσια ως Κιάτο
Στην εκπομπή ΑΡΕΝΑ, στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΟΣΕ είπε πως η γραμμή από Άνω Λιόσια ως Κιάτο λειτουργεί χωρίς τηλεδιοικηση και χωρίς πίνακες τοπικού χειρισμού σε σειρά σταθμών.

news247.gr

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ΑΡΕΝΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Νωρίτερα είχε προβληθεί ένα μεγάλο βίντεο με συνεντεύξεις των οικογενειών των θυμάτων αλλά και επιζώντων του δυστυχήματος.

Όταν η Μαρια Αναστασοπούλου έθεσε στον Παναγιωτη Τερεζάκη, νυν πρόεδρο του ΟΣΕ σειρά ερωτημάτων σχετικά με το κομμάτι του δικτύου από τα Άνω Λιόσια ως το Κιάτο, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Το κομμάτι από Λιόσια μέχρι Κιάτο δεν έχει τηλεδιοίκηση. Ισχύει αυτό;»

Τερεζάκης: «Ισχύει. Όπως επίσης ισχύει ότι από τον Πειραιά μέχρι την έξοδο της Αθήνας στους Αγίους Αναργύρους και εκεί δεν έχουμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση».


«Άρα οι σταθμάρχες βλέπουν όπως έβλεπε ο σταθμάρχης της Λάρισας την ημέρα του δυστυχήματος; Από τοπικό πίνακα;»

Τερεζάκης: «Ναι, αυτό γίνεται. Από την έξοδο των Ανω Λιοσίων, μέχρι την είσοδο του Κιάτου, δεν βλέπουν πλήρως…»

«Οι τοπικοί πίνακες χειρισμού σε Νέα Πέραμο, Κινέτα, Αγίους Θεοδώρους, Κόρινθο, είστε βέβαιος ότι λειτουργούν; Γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν λειτουργούν και όλο το σύστημα λειτουργεί μόνο με τους κλειδούχους».

Τερεζάκης: «Δεν είπα ποτέ ότι λειτουργούν οι τοπικοί πίνακες. Όχι δεν λειτουργούν ούτε αυτοί. Πριν από ένα μήνα έγινε υποβολή αίτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί το έργο».

Η παραδοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος μάλιστα την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ήταν τεχνικός σύμβουλος για θέματα συντήρησης συστημάτων και τηλεδιοίκησης, προκάλεσε αίσθηση.

“Ένας να βγει και να πει «φταίω»”

Όλα αυτά έγιναν, ενώ λίγη ωρα νωρίτερα, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο-αφιέρωμα της εκπομπής στους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες της τραγωδίας, ακούστηκαν οι φωνές εκείνων που μέχρι σήμερα ζητούν δικαιωση.

«Αισθάνομαι πάρα πολλές τύψεις που έζησα, γιατί δε μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω είχα εγώ από τους άλλους», είπε η Εύη Τσάπαρη, που βρισκόταν εκείνη τη νύχτα στο μοιραίο τρένο και απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια ενός φίλου της από το παράθυρο του τρίτου βαγονιού. «Φταίω.Ένας να βγει και να πει φταίω», τόνισε.

Η Άλμα Λάτα, η οποία ζει εδώ και έναν χρόνο χωρίς την 20χρονη κόρη της, Κλαούντια, είπε στην Μαρια Αναστασοπούλου πως: «Δεν μπορείς, σε μια μάνα που έχασε το παιδί της τόσο άδικα, να πεις καλή δύναμη. Έλα σπίτι μου να το δεις, αν έχει δύναμη».

Το ίδιο είπαν και περισσότερες από δέκα άλλες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην τραγωδία. «Εγώ της έλεγα να πάει με το τρένο. Ότι είναι ασφαλές δεν μας έλεγαν; Ότι επενδύονταν τόσα χρήματα; Που να ξέραμε;», είπε η Μαρια Καρυστιανού.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ