2024-02-13 21:12:31
Φωτογραφία για Η κλοπή χαλκού αυξάνεται στην Ευρώπη - Ο δείκτης DNA μπορεί να βοηθήσει στην σύλληψη του κλέφτη
Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι αναφέρουν σημαντικές κλοπές και συνακόλουθα ζητήματα υπηρεσιών λόγω κλοπής χάλκινων συρμάτων.

Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι έχουν αναφέρει αύξηση 300 τοις εκατό στις περιπτώσεις κλοπών μετάλλων το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

.recyclingtoday.com

Η κλοπή συρμάτων χαλκού και άλλων μετάλλων προς πώληση για ανακύκλωση σκραπ παραμένει ένα παγκόσμιο ζήτημα που ορισμένοι σιδηρόδρομοι στην Ευρώπη ποσοτικοποιούν και αναφέρουν τώρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ινστιτούτο Ανακύκλωσης Σκραπ (ISRI) με έδρα την Ουάσιγκτον έχει εδώ και καιρό μια υπηρεσία ειδοποίησης κλοπής που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε αυτό το έθνος, η οποία περιλαμβάνει έναν ιστότοπο και ένα σύστημα μετάδοσης email. Το σύστημα δημιουργήθηκε γύρω στο 2006.

Μια πρόσφατη αναφορά του οργανισμού Euronews δείχνει ότι οι σιδηροδρομικοί φορείς στο Παρίσι συνεχίζουν να υποφέρουν από κλοπές μετάλλων, με τον χαλκό να είναι ο κυρίαρχος στόχος.


Η έκθεση αναφέρει ότι για το οικονομικό έτος 2022-20223, το κόστος των καθυστερήσεων συντήρησης και σέρβις που προκλήθηκαν από την κλοπή κλεμμένων χάλκινων καλωδίων σήματος, καλωδίων γείωσης και ηλεκτρικών γραμμών κόστισε στους χειριστές τρένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο 18 εκατομμύρια δολάρια.

Η Deutsche Bahn στη Γερμανία εκτιμά ότι η κλοπή χαλκού κοστίζει περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και λέει ότι καταγράφει περίπου 450 υποθέσεις κλοπής μετάλλων ετησίως.

Στη Γαλλία, το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο, με τον σιδηροδρομικό φορέα SNCF να λέει στο Euronews το 2022 ότι κλοπή μετάλλων μπορεί να προκάλεσε ζημιές και διακοπές ύψους 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι γειτονικοί βελγικοί σιδηρόδρομοι αναφέρουν αύξηση 300% στις περιπτώσεις κλοπών το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Όσον αφορά τις τεχνικές πρόληψης ή επίλυσης εγκλημάτων στην ήπειρο, το Euronews λέει ότι ορισμένοι σιδηρόδρομοι χρησιμοποιούν έναν συνθετικό δείκτη DNA στο καλώδιο που καθιστά δυνατή την ταυτοποίηση. Ο δείκτης μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία να συνδέσει άμεσα έναν κλέφτη με μια συγκεκριμένη κλοπή.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε γράσο σε στοχευμένο εξοπλισμό με δείκτη DNA που μπορεί να μεταφερθεί σε ένα άτομο εάν τον αγγίξει. Το Euronews αναφέρει ότι το λίπος διαρκεί για εβδομάδες στο δέρμα τους, δεν μπορεί να ξεπλυθεί και μπορεί να δει κάτω από το υπεριώδες φως (UV).

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ