2024-02-16 21:20:31
Φωτογραφία για Παραμένει το χάος στην παραλιακή Αγριάς -Το ΚΑΣ θα αποφανθεί για τις γραμμές του Μουντζούρη στις 29 Φεβρουαρίου
Απελπισμένοι επαγγελματίες για την κατάσταση λίγο πριν ξεκινήσουν τα τριήμερα- Η Νεωτέρων Μνημείων παρέπεμψε το θέμα των γραμμών του Μουντζούρη στο ΚΑΣ!

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

taxydromos.gr

«Εχουμε απελπιστεί. Πλησιάζουν τα πρώτα τριήμερα και ούτε τα μαγαζιά μπορούν να δουλέψουν ούτε ο κόσμος να κυκλοφορήσει με ασφάλεια», η κραυγή αγωνίας επαγγελματιών στην παραλιακή της Αγριάς, όπου πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες, το χάος… παραμένει. Και όπως φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη, καθώς η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, που σταμάτησε τις εργασίες για την προστασία των γραμμών του Μουντζούρη, που έχουν χαρακτηριστεί μνημείο, παρέπεμψε το ζήτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 29 Φεβρουαρίου!

Η παραλιακή της Αγριάς, από την αρχή έως το τέλος της θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το πεζοδρόμιο που είχε δημιουργηθεί στην κάτω πλευρά προς τη θάλασσα, για την υπερύψωση και προστασία των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου, έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.


Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πεζούς, ΑμεΑ, μητέρες με μωρά στα καροτσάκια που αναγκάζονται να κυκλοφορούν από το οδόστρωμα, δίπλα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα ακόμη και τη ζωή τους.

Επαγγελματίες της περιοχής είχαν προσφύγει στην Εισαγγελία θέτοντας ζήτημα ασφάλειας των πολιτών και εργαζομένων τους.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες να ξηλωθεί το πεζοδρόμιο προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα, μία ημέρα όμως αργότερα, τις εργασίες σταμάτησε η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, καθώς πάνω στο πεζοδρόμιο υπάρχει μνημείο: οι γραμμές του Μουντζούρη.

Δήμος Βόλου και ΟΣΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και συντάχθηκε μελέτη βάσει της οποίας οι γραμμές θα αποκατασταθούν με ευθύνη του ΟΣΕ, με τη διαφορά ότι θα επιστρέψουν στο ύψος του οδοστρώματος για να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Τις εργασίες αποκατάστασης του υπόλοιπου χώρου θα αναλάβει ο Δήμος Βόλου.

Η μελέτη κατατέθηκε στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Εκτοτε έχει περάσει ένας μήνας και στην παραλιακή της Αγριάς το χάος παραμένει και ο κίνδυνος παραμονεύει. Την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατέθεσε φάκελο με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία, ζητώντας εισαγγελική εντολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος συντήρησης γραμμής του ΟΣΕ Βόλου, Σπύρο Παπανδρεάδη, ακόμη οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων παρέπεμψε το θέμα της παραλιακής Αγριάς στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(!), το οποίο συνεδριάζει μία φορά τον μήνα και για τον Φεβρουάριο θα συνεδριάσει την τελευταία ημέρα του, στις 29.

Η εισήγηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων είναι μεν θετική ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό μέχρι να ανάψει πράσινο φως και από το ΚΑΣ.

Ακόμη κι αν το πράσινο φως δοθεί, οι επαγγελματίες της Αγριάς, χάνουν τα πρώτα τριήμερα της σεζόν, καθώς εκτιμάται ότι οι εργασίες δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Εστίασης Αγριάς, Φώτη Καραουλάκη, το πρώτο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέφτει στις 18 Μαρτίου και το επόμενο είναι του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου. «Τα μαγαζιά περιμένουν να δουλέψουν, ο κόσμος να κυκλοφορήσει, αλλά όπως φαίνεται τίποτα από τα δύο δεν θα μπορέσει να γίνει με την υπάρχουσα κατάσταση. Πιέσαμε, φωνάξαμε, έχουμε απελπιστεί», ανέφερε ο ίδιος για τους χρόνους… αντίδρασης δημοσίων υπηρεσιών σε βάρος ελεύθερων επαγγελματιών που παλεύουν για την επιβίωση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ