2024-02-20 18:46:39
Φωτογραφία για «Παράθυρο» για παράταση στη διασύνδεση ταμειακών με POS – Τι είπε ο Θεοχάρης



 Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των τερματικών POS με τις ταμειακές μηχανές βάσει της τρέχουσας καταληκτικής ημερομηνίας, επανέλαβε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ενώ ερωτηθείς αν θα υπάρξει παράταση στο χρονοδιάγραμμα, απάντησε: 

"δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για να μπορούμε να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο παράτασης"



Ας κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει και η Πολιτεία θα είναι εκεί κοντά για να βοηθήσει (τους υπόχρεους), όπως κάνουμε πάντοτε».





Πρόσθεσε πως τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ταμειακών που συνδέονται είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και «συνεπώς είμαστε στον σωστό δρόμο». «Θα υπάρξει η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο ορατό μέλλον.

Από την άλλη, τα πρόστιμα στην αγορά (για τη μη συμμόρφωση) επεκτείνονται με τη διάταξη την οποία καταθέσαμε στη Βουλή. Επεκτείνονται όχι μόνο στο επίπεδο των υπόχρεων, των τελικών χρηστών, δηλαδή αυτών που έχουν τα μαγαζιά και έχουν την ταμειακή, αλλά και όλης της αλυσίδας» συμπλήρωσε.

Ως προς τον τέταρτο κύκλο χρηματοδοτήσεων για την προμήθεια τερματικών, είπε πως θα ανοίξει πολύ σύντομα, τις επόμενες ημέρες, αλλά όσοι ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από αυτόν δεν χρειάζεται να περιμένουν για να κάνουν την παραγγελία τους, καθώς το πρόγραμμα εξετάζεται συνολικά «και ακόμα και αν ένα τιμολόγιο είναι του Δεκεμβρίου ή του Νομεβρίου του 2023, μπορούν να χρηματοδοτηθούν εγκαταστάσεις που έχουν ήδη γίνει.

Άρα, μπορεί να κάνει κάποιος την εγκατάσταση (του τερματικού) τώρα και να πάρει το κουπόνι μετά, κάνοντας την αίτηση». Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις κι επεκτάσεις ως προς τον τέταρτο κύκλο, ώστε να διασφαλιστεί ότι κάποιοι οι οποίοι αποκλείονταν από τους προηγούμενους, θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν.

www.tanea.gr


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ