2024-03-08 17:19:54
Φωτογραφία για Σε ποια πρόσωπα επιρρίπτει ποινικές ευθύνες Το πόρισμα του ΚΚΕ για τα Τέμπη
Σαφέστατες ποινικές ευθύνες των υπουργών Μεταφορών της περιόδου 2009-2023 διαβλέπει το πόρισμα που κατέθεσε το ΚΚΕ στην εξεταστική επιτροπή της βουλής που διερευνά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

iefimerida.gr

Σύμφωνα με το πόρισμα του Περισσού, προκύπτουν ποινικές ευθύνες για:

το κακουργηματικό αδίκημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο όπως αναφέρει, προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων,

Το κακουργηματικό αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης- επειδή ήταν σε γνώση των υπουργών- οι ελλείψεις και τα κενά στα ζητήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που συνδέονται αιτιωδώς, τόσο με το συγκεκριμένο δυστύχημα

Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αφού οι αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών οι οποίοι είχαν την εποπτεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρέλειψαν σκοπίμως να επιβλέψουν τον τρόπο ανάθεσης των έργων αυτών με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.


Επίσης, το ΚΚΕ, διαβλέπει και ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος-εγκλήματος, λίγες ημέρες μόλις μετά το συμβάν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει πρόσωπα.

“Ακριβώς επειδή και η παράβαση καθήκοντος είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα με σύντομη πενταετή παραγραφή τελικά ποινικά υπεύθυνοι μπορούν να καταστούν μόνο οι τέως Υπουργοί Χ. Σπίρτζης και Κ. Καραμανλής”, αναφέρει το πόρισμα προσδιορίζοντας έτσι τα πρόσωπα.

Σημειώνεται πως με βάση την ερμηνεία στην οποία προχωρά το ΚΚΕ, η περίπτωση Σπίρτζη δεν είναι παραγεγραμμένα καθώς τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν είχε προηγηθεί η Συνταγματική αναθεώρηση.

Ολόκληρο το πόρισμα του ΚΚΕ για τα Τέμπη ΕΔΩ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γυναίκες στην επιστήμη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γυναίκες στην επιστήμη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ