2024-03-13 22:25:19
Φωτογραφία για Βέλγιο: Τρένο εκτροχιάστηκε στο Μπελσέλε μετά από σύγκρουση με γερανό -Δύο τραυματίες και σημαντικές ζημιές
Η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Τρίτη γύρω στις 23:20 και προς τις δύο κατευθύνσεις μεταξύ Lokeren και Saint-Nicolas, στην Ανατολική Φλάνδρα, μετά από σύγκρουση μεταξύ ενός άδειου τρένου και ενός σιδηροδρομικού γερανού στο Belsele.

vrt.be/vrtnws

 Ο διαχειριστής του σιδηροδρομικού δικτύου Infrabel αναφέρει ότι ο μηχανοδηγός και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκαν ελαφρά. Σημαντικές είναι οι υλικές ζημιές στις υποδομές και σε δεύτερο τρένο.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πίστα μεταξύ Αμβέρσας και Γάνδης (Ανατολική Φλάνδρα). Ένα άδειο επιβατικό τρένο, που κατευθυνόταν προς τη Γάνδη, συγκρούστηκε με σιδηροδρομικό γερανό που βρισκόταν δίπλα στις ράγες σε ποδηλατόδρομο. Ο γερανός Infrabel εκτελούσε εργασίες, αλλά είχε γλιστρήσει στον ώμο και ως εκ τούτου έφραξε μερικώς τις ράγες.

Η πρόσκρουση της σύγκρουσης προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου. Ο οδηγός του γερανού κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στην ασφάλεια και δεν τραυματίστηκε. Ο μηχανοδηγός και ένας συνάδελφός του που ήταν όμως δίπλα του τραυματίστηκαν ελαφρά. Ιδιαίτερα οι ράγες και τα καλώδια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.


Και τα δύο τρένα μπλοκαρίστηκαν στις γραμμές λόγω των ζημιών

Φωτογραφία: Pieter Van Hecke

Ένα δεύτερο τρένο που έφτασε από την Αμβέρσα υπέστη επίσης ζημιές από τη σπασμένη υποδομή. Οι επιβάτες που μετέφερε δεν έπαθαν τίποτα. Εκκενώθηκαν μετά το δυστύχημα.

Οι συνθήκες του συμβάντος δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Σύμφωνα με την Infrabel, δεν είναι ακόμη δυνατό να καθοριστεί πότε μπορεί να επαναληφθεί η κυκλοφορία. "Δεν θα υπάρχει σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Lokeren και Saint-Nicolas για αρκετή ώρα, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Έχουν προγραμματιστεί λεωφορεία μεταξύ των δύο σημείων και ορισμένα τρένα θα ακολουθήσουν εκτροπή", ανέφερε ο Frédéric Petit της Infrabel.

Οι επιβάτες του δεύτερου τρένου που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος, χωρίς να τραυματιστούν, απομακρύνθηκαν

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ