2024-03-16 17:32:26
Φωτογραφία για Χρήστος Σταϊκούρας : “Εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου”
Επιθεώρησε το σύστημα τηλεδιοίκησης στο ΣΣ Λιανοκλαδίου (φωτογραφίες 

«Εργαζόμαστε καθημερινά για τη συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου και ενισχύουμε τα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο…»

.ilamia.gr

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (16/3) έφτασε ταξιδεύοντας με το τρένο στον ΣΣ Λιανοκλαδίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κος Σταϊκούρας επιθεώρησε το σύστημα τηλεδιοίκησης που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ελέγχοντας την κυκλοφορία των σιδηρόδρομων από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη (με εξαίρεση τα 90 περίπου χιλιόμετρα από Δομοκό μέχρι έξω από την Λάρισα στην Θεσσαλία που οι υποδομές έχουν υποστεί καταστροφές από τις πλημμύρες). «Η περίφημη σύμβαση 717, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο και το ΕTSC παραδόθηκε επί της γραμμής .Ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις, εγκαταστάθηκε η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση, όμως εξαιτίας του Daniel σ’ ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό πεδίο που εκτείνεται περίπου από τον Δομοκό μέχρι τη Λάρισα, καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα αυτά τα συστήματα, τα οποία θα αποκατασταθούν με ακόμη καλύτερο τρόπο
. Άρα, σε αυτό το σημείο, σ’ αυτή τη γεωγραφική έκταση, ουσιαστικά γίνεται πιο αργή κίνηση, ώστε να είμαστε απολύτως ασφαλείς για το πώς γίνονται οι μετακινήσεις των τρένων», υπογράμμισε. «Θα αποκαταστήσουμε τον βασικό άξονα που είναι Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε αυτό το τμήμα και δύο καθέτους Λάρισα – Βόλος, αλλά με πολύ καλύτερα συστήματα ανθεκτικότητας και Παλιοφάρσαλο – Καλαμπάκα».

O κ. Σταϊκούρας έδειξε ικανοποιημένος από την πληρότητα των αμαξοστοιχιών από επιβατικό κοινό και ζήτησε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στο σιδηρόδρομο «να επιδεικνύουμε την υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη ώστε συμπληρωματικά με τις νέες τεχνολογίες να αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων και των μεταφορών και να ενισχύουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Μάλιστα όπως ανέφερε δρομολογούνται παρεμβάσεις για ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας, επανεκπαίδευση προσωπικού, ακόμη και αναβάθμιση και αξιολόγηση εσωτερικών κανονισμών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το διδακτορικό της Marie Curie
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το διδακτορικό της Marie Curie
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ