2024-03-29 06:43:08
Φωτογραφία για Ιαπωνικός σιδηροδρομικός φορέας εγκαταλείπει το σχέδιο να ξεκινήσει το τρένο Maglev το 2027
Η Central Japan Railway Co. ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εγκατέλειψε το σχέδιό της να ξεκινήσει ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας Maglev μεταξύ Τόκιο και Ναγκόγια το 2027, εν μέσω μακροχρόνιων περιβαλλοντικών διαφωνιών.

english.kyodonews.net

«Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη νέα ημερομηνία ανοίγματος προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε να το λανσάρουμε το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Μεταφορών.

Το έργο Linear Chuo Shinkansen έχει σκοπό να συνδέσει το Τόκιο και την Οσάκα με τρένα που ταξιδεύουν έως και 500 χιλιόμετρα την ώρα. Αλλά μια μικρή περιοχή στο τμήμα μεταξύ της πρωτεύουσας και της Ναγκόγια έχει αποδειχθεί εμπόδιο για το έργο, κυρίως λόγω της αντίθεσης της κεντρικής νομαρχίας Σιζουόκα.

Η κυβερνήτης της Shizuoka, Heita Kawakatsu, αντιτάχθηκε στο έργο, εκφράζοντας ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του και οι εργασίες εκσκαφής σήραγγας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει στην περιοχή.

Μια σήραγγα 710 μέτρων ολοκληρώθηκε στη Fujikawa, στην επαρχία Yamanashi, στις 13 Οκτωβρίου 2023, για τα τρένα maglev Linear Chuo Shinkansen της Central Japan Railway Co. που θα κινούνται μεταξύ Ναγκόγια και Τόκιο με ταχύτητες περίπου 500 χιλιομέτρων την ώρα. (Kyodo) ==Kyodo

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάρκινγκ όπου βρούμε…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάρκινγκ όπου βρούμε…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ