2024-04-04 08:43:37
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Δεν τηρείται σειρά στα απογευματινά χειρουργεία. «Ασθενείς περιμένουν 6 χρόνια για να χειρουργηθούν»
Τα έως τώρα στοιχεία για τα απογευματινά χειρουργεία, δείχνουν ότι το μέτρο απέτυχε, θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιαννάκος, για τη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα απογευματινά χειρουργεία τον Μάρτιο. Όπως αναφέρει, έγιναν 29 χειρουργεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει λίστα αναμονής 9.000 χειρουργείων.

Τα 13 από αυτά τα χειρουργεία, αφορούσαν ασθενείς εκτός λίστας αναμονής, ενώ όπως υπογραμμίζεται στους 12 από αυτούς τους ασθενείς έγινε εκτίμηση ότι χρειάζονταν χειρουργείο το 2024.

Οι υπόλοιποι 16 ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα απογευματινά χειρουργεία, «βρίσκονταν εντός της λίστας χειρουργείων των 9.000 ασθενών και οι 6 είχαν εγγραφεί το έτος 2023. Χειρουργήθηκαν επίσης ασθενείς που ήταν σε αναμονή από το 2018 εως 2022.

Δηλαδή υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν έξι χρόνια να χειρουργηθούν», αναφέρει η δήλωση.


ADVERTISING

Σύμφωνα με τον Γιαννάκο, οι περισσότεροι ασθενείς, ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπήρξε και ασθενής από τα Ιόνια Νησιά.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρείται καμία σειράς προτεραιότητας και απλά όποιοι ασθενείς δεν έχουν χρήματα, δεν χειρουργούνται. «Οι ασθενείς αρνούνται να πληρώσουν, για αυτό και δεν υπάρχει σειρά. Βρίσκουν όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον, είτε είναι είτε δεν είναι στη λίστα. Εάν είχε προσωπικό το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και άνοιγε τις 4 κλειστές χειρουργικές αίθουσες, δεν θα υπήρχε λίστα αναμονής σε σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ