2024-04-04 09:06:21
Φωτογραφία για Αντίθετο στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία το ΚΚΕ: Είναι ιατρική πράξη, τα φαρμακεία δεν ανήκουν στην ΠΦΥ (video)
Αίσθηση προκάλεσε η επίσημη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία. Η βουλευτής του ΚΚΕ στον Β΄2 Δυτικό Τομέα Αθηνών και εισηγήτρια του κόμματος στην συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας κ. Παρασκευή Δάγκα τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και ότι είναι αντίθετο το κόμμα της στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία.

Είπε συγκεκριμένα:

"Σχετικά με το άρθρο 49 για τη διενέργεια εμβολίων του ΕΠΕ και του εθνικού προγράμαμτος των εμβολιασμών κατα του κορονοιου από τους φαρμακοποιούς. Αν μιλούσαμε για ένα ενισχυμένο δίκτυο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν θα έμπαινε το συγκεκριμένο άρθρο.

 

Εμείς διαφωνούμε για ουσιαστικούς και επιστημονικούς λόγους με την εκχώρηση των εμβολιασμών στους φαρμακοποιούς, γιατί αυτός ακριβώς ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη.

Η διατύπωση ότι τα φαρμακεία αποτελούν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας είναι ανυπόστατη και ανοίγει το δρόμο για τη διεύρυνση της δυνατότητας να πραγματοποιούνται εργασίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα φαρμακεία προκειμένου να υποκαθιστούν τη σχεδόν ανύπαρκτη δημόσια Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μάλιστα επί πληρωμή, όπως γίνεται τώρα και με το πεντάευρο"

Δείτε το βίντεο από την τοποθέτησή της στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ