2024-04-16 21:31:51
Φωτογραφία για Σταμάτησαν ξαφνικά τα τρένα σε όλη τη Νορβηγία!
Οι επιβάτες τρένων αντιμετώπισαν καθυστερήσεις σε όλη τη χώρα την Τρίτη, αφού όλες οι γραμμές σταμάτησαν ξαφνικά στην Ανατολική, Νότια και Δυτική Νορβηγία. 

newsinenglish.no

Οι αξιωματούχοι κατηγόρησαν αρχικά ένα σφάλμα σήματος, στη συνέχεια μια μεγάλη διακοπή ρεύματος και ήταν ένα άλλο παράδειγμα του πόσο αναξιόπιστο μπορεί να είναι το ταξίδι με τρένο στη Νορβηγία.

Ήταν μια όμορφη μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς καταιγίδες ή χιόνι ή πάγο ή πλημμύρες ή κατολισθήσεις που οι υπάλληλοι της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας BaneNor θα μπορούσαν να επικαλειστούν για την διακοπη. Αντ' αυτού ήρθε ο άλλος πιο συνηθισμένος λόγος: signalfeil (σφάλμα σήματος), όρος που χρησιμοποιείται για διάφορες τεχνικές βλάβες.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1:30 μ.μ. όταν οι μηχανοδηγοί έλαβαν ξαφνική εντολή να σταματήσουν κυριολεκτικά τους συρμούς. Αργότερα είπαν σε κάποιους να οδηγήσουν αργά στον επόμενο σταθμό και να μείνουν εκεί.


Οι επιβάτες που περίμεναν σε σταθμούς, για παράδειγμα στο Lillestrøm, ακριβώς βορειοανατολικά του Όσλο, ενημερώθηκαν ότι υπήρχε πλήρης στάση (πλήρης στάση) σε όλη την κυκλοφορία των τρένων και ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν ιδέα πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να ξαναβγούν τα τρένα. Αξιωματούχοι της BaneNor είπαν στη νορβηγική ραδιοτηλεόραση (NRK) και σε άλλα μέσα ενημέρωσης ότι επρόκειτο για άλλο ένα «σφάλμα σήματος», αλλά συνήθως υποβιβάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όχι σε ολόκληρο το σύστημα σε εθνικό επίπεδο.

Η Marit Rjaanes, υπεύθυνη τύπου στο BaneNor, κατηγόρησε αργότερα «μια διακοπή ρεύματος που συνδέεται με το σύστημα σήματος μας», το οποίο κατευθύνει την κυκλοφορία για το Vestlandet, το Østlandet και το Sørlandet. Στους επιβάτες των τρένων είπαν ότι ήταν μια «στάση σε όλη τη χώρα», αλλά έπληξε περισσότερο τη Νότια Νορβηγία. Όταν οι επικοινωνίες σήματος είναι εκτός λειτουργίας, είπε στο NRK, όλες οι γραμμές κλείνουν ως μέτρο ασφαλείας.

"Είναι απίστευτα kinky και ατυχές το γεγονός ότι όλη η κυκλοφορία των τρένων μπορεί να χτυπηθεί με αυτόν τον τρόπο", είπε ο Rjaanes. «Δουλέψαμε σκληρά και γρήγορα για να το διορθώσουμε».

Οι επιβάτες σε ένα τρένο από το Όσλο στο Κρίστιανσαντ κάθισαν για περίπου μισή ώρα σε μια δασική περιοχή λίγο έξω από τη Βένεσλα. Η ξαφνική διακοπή ενοχοποιήθηκε πρώτα σε ένα τοπικό σφάλμα σήματος και στη συνέχεια σε «ένα εθνικό σταμάτημα». ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NewsinEnglish.no/Morten Møst

Το BaneNor θα μπορούσε αργότερα να αναφέρει ότι το σφάλμα είχε διορθωθεί γύρω στις 2:15 μ.μ. και τα τρένα έτρεχαν ξανά μέσα σε 10 λεπτά. Ωστόσο, αναμένονταν καθυστερήσεις και ακυρώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και του βράδυ, καθώς τα τρένα έπρεπε κυριολεκτικά να επανέλθουν σε τροχιά.

Η διακοπή λειτουργίας του εθνικού σιδηροδρόμου της Τρίτης είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα προβλημάτων δεκαετιών τρένων στη Νορβηγία, όπου οι βλάβες είναι συχνές και η εξυπηρέτηση αναξιόπιστη. Οι μεταβαλλόμενες κυβερνήσεις υπόσχονται περισσότερη χρηματοδότηση για καλύτερες υποδομές, αλλά οι επιβάτες συχνά μένουν με φορείς εκμετάλλευσης τρένων όπως οι Vy, Go Ahead και SJ που κατηγορούν την BaneNor για προβλήματα ή το αντίστροφο. Επίσης, δεν υπάρχουν ακόμη σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μεταξύ Όσλο και Στοκχόλμης ή Όσλο και Γκέτεμποργκ, πολύ λιγότερο πιο νότια στην Ευρώπη.

Η τρέχουσα κυβέρνηση του Εργατικού Κέντρου υποσχέθηκε περισσότερη χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σιδηροδρόμων στο νέο Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών, για τη βελτίωση των λειτουργιών και την ενίσχυση της ανανέωσης. Έχουν υποσχεθεί αναβαθμίσεις για τις πολυσύχναστες γραμμές μετακίνησης μεταξύ Όσλο και Lillestrøm, Strømmen και Ski παρά όλα τα προβλήματα που συνδέονται με το νέο Follobanen που συνεχίζει να μαστίζεται από κατασκευαστικά λάθη .

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην χρηματοδοτήσει πολυαναμενόμενες βελτιώσεις στις γραμμές τρένων στο εξωτερικό, αναστέλλοντας και πάλι τα σχέδια για νυχτερινό τρένο προς την Κοπεγχάγη ή καλύτερες συνδέσεις με το Γκέτεμποργκ και τη Στοκχόλμη. Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα διευκολύνει τους Νορβηγούς να ταξιδεύουν στην ήπειρο χωρίς να χρειάζεται να πετάξουν, ο υπουργός Μεταφορών Jon-Ivar Nygård του Εργατικού Κόμματος είπε στο γραφείο ειδήσεων NTB «Όχι», προσθέτοντας ότι οι γραμμές στο εξωτερικό δεν αποτελούν προτεραιότητα. Μόνο ορισμένες βόρειες διαδρομές προς τη Σουηδία προορίζονται για βελτίωση, αλλά για αμυντικούς λόγους, αφού η Σουηδία είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ. Το Ofotbanen μεταξύ του Narvik και των σουηδικών συνόρων πρόκειται να λάβει 400 εκατομμύρια NOK και η γραμμή από το Stjørdal στο Trøndelag μέσω Meråker στα σουηδικά σύνορα θα αναβαθμιστεί επίσης.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανάκληση παρτίδων KEPPRA oral.sol.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανάκληση παρτίδων KEPPRA oral.sol.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ