2024-04-18 12:17:15
Φωτογραφία για Οι Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών συνεχίζουν τη σταθερά αλματώδη πορεία τους-15 οι Συνεταιρισμοί που συμμετέχουν!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως οι συνεταιριστικές Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών συνεχίζουν με σταθερά βήματα την πρόοδο και εξέλιξή τους.

Μέσα στο 2023 επιτύχαμε αμέσως μετά την ίδρυσή τους (Μάρτιος 23), την πρώτη σύγκληση ΓΣ και εκλογή διοικήσεων μέσω τηλεδιασκέψεων και ψηφιακής τεχνολογίας (Μάιος 23) και την έγκριση από την ΔΕΔΔΗΕ των πρώτων αδειών για δύο ενεργειακά πάρκα συνολικής ισχύος 1,5ΜWp (Ιούνιος 23). Στη συνέχεια εγκρίθηκε η αδειοδότηση για άλλα τρία (3) ενεργειακά πάρκα, ισχύος 1MWp έκαστο, έχοντας έτσι 5 στα 5 όσον αφορά τις αιτήσεις που καταθέσαμε και τις εγκρίσεις που επιτύχαμε, δείγμα της σοβαρής και επισταμένης προεργασίας!

Ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ μας σε 4,5 MWp, θα μπορέσουμε να καλύψουμε πλήρως την κατανάλωση και σε άλλες συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες. Μέχρι σήμερα πλέον των αρχικών Συνεταιρισμών προστέθηκαν στο δυναμικό μας κι άλλες συνεταιριστικές αποθήκες, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συνεταιριστικών φαρμακαποθηκών οι οποίες συμμετέχουν στο εγχείρημα συνολικά σε 15: Όμιλος ΣΥΦΑΝΟΠΕ (Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Σπάρτη, Τρίπολη), Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραιάς, Κορινθία, Αργολίδα, Σάμος), Όμιλος ΣΕΦΑΡ (Αγρίνιο, Άρτα), Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Αθήνα, Λαμία, Κέρκυρα), καθώς και οι ΣΥΦΑ Αιγίου και ΣΥΦΑΚΕΦ Κεφαλλονιάς!

Επίσης θα καλύψουμε ενεργειακά την ΟΣΦΕ , το I.S.Co.Phar. και τη Logiscoop-Pansyfa A.E.E., ενώ ως μια κίνηση κοινωνικής προσφοράς αναλαμβάνουμε αφιλοκερδώς να καλύψουμε  ενεργειακά το σωματείο Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

 

 

Παράλληλα θα μπορέσουμε να καλύψουμε ενεργειακές ανάγκες και για νέα μέλη

. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί το project «Εστία»  για τις ανάγκες του οποίου θα διατεθούν πόροι των 3 νέων ενεργειακών πάρκων. Αφορά α) νέα αλλά και παλαιά μέλη, φαρμακοποιούς και μη, εντός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν. Ηλείας, Ν. Αχαΐας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας) τα οποία καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα με εγγραφές μέχρι τις 30/4, αλλά και β) νέα μέλη φαρμακοποιούς (αποκλειστικά) από την υπόλοιπη επικράτεια, για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό, αυτή τη φορά μόνο των οικιών τους (όχι επιχειρήσεις), με εγγραφές όταν ανακοινωθούν.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην ιστοσελίδα μας energy4us.gr αποκλειστικά για το project ΕΣΤΙΑ και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στα 2 προηγούμενα project «Απόλλων» και «Ηώς» έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις και περάσαμε ήδη στο κατασκευαστικό στάδιο.

Η ενεργητικότητα των συνεταιρισμών μας όμως δεν σταματά εδώ. Εκπληρώνοντας την 6η Συνεταιριστική Αρχή για συνεργασία, θα συμμετάσχουμε στην ίδρυση της πρώτης Δέσμης Ενεργειακών Κοινοτήτων ολόκληρης της Ελλάδας και μάλιστα τιμητικά θα συμμετέχουμε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή δια του αντιπροσώπου μας και Προέδρου των κοινοτήτων μας,  κ. Αργύρη Σπυρίδη.

 

Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ