2024-04-22 08:18:57
Φωτογραφία για Τέμπη - Ξεσπά ο πατέρας του Γεράσιμου: «Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο»
Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Ο πατέρας του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας 56 στα Τέμπη, του Γεράσιμου Γεωργιάδη, μίλησε στην εκδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

flash.gr

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Τέμπη 2023-2024. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» και έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 2023», πολίτες του Βόλου, των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΠΘ, του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΠΘ, του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΠΘ και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ.

«Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι και εκείνη την ώρα έλεγα να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη ή να βάλω μία φόρμα και να τον πάω στο τρένο. Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο στον προορισμό του επέλεξα το δεύτερο. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό», ανέφερε ο Διονύσης Γεωργιάδης.


«Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τρένο. Το τρένο το προλάβαμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τραίνα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Γεράσιμος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ακόμη. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζών από το βαγόνι 1 που κάηκε ολοσχερώς στη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, που αφαίρεσε τη ζωή σε 57 άτομα.

Εκ μέρους του Συλλόγου των Τεμπών μίλησε η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού και η Ελένη Βασάρα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ