2024-05-17 10:17:12
Φωτογραφία για Ενημέρωση ΠΦΣ προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους σχετικά με τη νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών του ΕΟΦ



Ο ΕΟΦ με χθεσινή του απόφαση εντάσσει 124 φαρμακευτικά σκευάσματα στη λίστα απαγόρευσης εξαγωγών την οποία επισυνάπτουμε.

Με διαρκή άσκηση πίεσης από τον ΠΦΣ στην αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελλείψεων του Υπουργείου Υγείας και συνεχείς επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, ζητούσαμε επίμονα την ένταξη στην απόφαση για «Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων», συγκεκριμένων σκευασμάτων για τα οποία έχουν δημιουργηθεί επανειλημμένα τεράστια προβλήματα στην διάθεσή τους στον Έλληνα ασθενή, προκειμένου να προστατευθεί η εγχώρια κυκλοφορίας τους. 

Με την απόφασή του ο ΕΟΦ ενέκρινε την εισαγωγή 21 σκευασμάτων εξ αυτών που προτείναμε, όπως Prolia inj, Ursofalk caps, Creon caps, Enstilar foam, Boostrix polio inj, Elityran inj, Arvekap 11,25 mg inj, Neupro 8mg TTS, Tegretol cr 400mg, Trileptal 600mg tabs, Keppra syrup, Zypadhera 300mg inj, Spiolto Respimat κ.α. 

 

 


Παράλληλα, προχώρησε σε αξιολόγηση της προηγούμενης λίστας απαγόρευσης εξαγωγών και αποφάσισε την απένταξη 17 σκευασμάτων από αυτήν.

Δεν συμφωνούμε με το σύνολο των φαρμάκων, για τα οποία λήφθηκε η απόφαση για εξαίρεσή τους από τη λίστα απαγόρευσης, ωστόσο θα επαγρυπνούμε και θα ελέγχουμε συστηματικά την κυκλοφορία των σκευασμάτων αυτών, για να διαπιστώσουμε προβλήματα στη διακίνηση και στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς, λόγω εξαγωγών τους.

Επαναλάβαμε την ανάγκη έγκαιρης λειτουργίας της εφαρμογής παρακολούθησης των ελλείψεων, έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο σύστημα όλες οι Φαρμακαποθήκες και να αντλούνται αυτόματα τα στοιχεία που αφορούν όλες τις πράξεις διακίνησης και εξαγωγών, προκειμένου το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ να έχουν σε πραγματικό χρόνο, ποιοτική και πλήρη εικόνα της κατάστασης στην αγορά

φαρμάκου.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ            ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ




 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ