2024-06-03 08:24:07
Φωτογραφία για ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ για το Gigabit Voucher  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤO ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

 Οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως κύριο στόχο την αύξηση της διάδοσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά στον τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ο υπουργός επισήμανε ότι ενώ στην κινητή τηλεφωνία η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις, στη σταθερή τηλεφωνία υστερεί στις ταχύτητες σύνδεσης. Το "Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit" αποτελεί μέρος της προσπάθειας για εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και για ένα ψηφιακό άλμα στην ευρυζωνικότητα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθει από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 (27 εκατομμύρια ευρώ) και από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (53 εκατομμύρια ευρώ). Την υλοποίηση του προγράμματος θα αναλάβει η ανώνυμη εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου "Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε." (ΚτΠ Μ.Α.Ε.).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές όπου υπάρχει κάλυψη από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων, αλλά δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα κατεβάσματος (download) μεγαλύτερη των 100 Mbps. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αιτηθούν την επιδότηση μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι προσβάσιμη από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Για την ταυτοποίησή τους, οι χρήστες θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

Αφού εκδοθεί το κουπόνι, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας. Μεταξύ των παρόχων αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες Cosmote, Nova, Vodafone, ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή και της Inalan κάτι που στελέχη της εταιρείας δεν είχαν αποκλείσει σε συνέντευξή τους στην ιστοσελίδα μας.

Το "Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit" εντάσσεται στο νόμο "Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ (Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες) και άλλες διατάξεις" του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και να φέρει τη χώρα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την παροχή περισσότερων και καλύτερων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται ολοένα και περισσότερο. insomniagrFreegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ