2024-06-03 08:05:09
Φωτογραφία για Επηρεάζει το μήκος μιας αμαξοστοιχίας τον κίνδυνο εκτροχιασμού της;
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Risk Analysis, τα μακρύτερα εμπορικά τρένα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού σε σύγκριση με τα πιο κοντά τρένα. Αυξημένος κίνδυνος παρατηρήθηκε ακόμη και αφού λήφθηκε υπόψη η ανάγκη για λιγότερα τρένα συνολικά, στην περίπτωση που κάθε τρένο μετέφερε περισσότερα βαγόνια.

Σωκράτης Υδραίος

thecars.gr

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές αξιολόγησαν πληροφορίες για ατυχήματα εμπορικών τρένων στις ΗΠΑ, μεταξύ 2013-2022, από βάσεις δεδομένων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σιδηροδρόμων. Η ομάδα διαπίστωσε ότι η λειτουργία τρένων με 100 βαγόνια θα οδηγούσε σε 11% υψηλότερο κίνδυνο εκτροχιασμού σε σύγκριση με τη λειτουργία τρένων 50 βαγονιών, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θα χρειάζονταν να λειτουργούν μόνο τα μισά τρένα των 100 βαγονιών. Για τρένα 200 βαγονιών, ο κίνδυνος ήταν 24% υψηλότερος σε σύγκριση με τα τρένα των 50 βαγονιών.

“Δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων δεν συλλέγει δεδομένα για το μήκος των τρένων που δεν εμπλέκονται σε ατυχήματα, αυτή η έρευνα περιελάμβανε κάποια καινοτόμα μοντέλα τα οποία εξηγούμε αναλυτικά στην εργασία, ωστόσο η αύξηση του κινδύνου εκτροχιασμού για μεγαλύτερα τρένα αποδεικνύεται ξεκάθαρα”, δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Robin L. Dillon, Ph.D., του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ