2012-07-03 18:33:03
Φωτογραφία για Γ. Σταθάκης: Κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό το μνημόνιο
Κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό και ανεφάρμοστο, χαρακτήρισε το μνημόνιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης. «Το μνημόνιο είναι κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό και ανεφάρμοστο», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Το μνημόνιο σχεδιάζει ένα κράτος με μόλις 34% του ΑΕΠ δαπάνες, ανέφερε, σημειώνοντας πως «για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν τεράστιες περικοπές στις δαπάνες της υγείας, της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης και των συντάξεων» και προσέθεσε: «Αυτό είναι το μνημόνιο και προβλέπει, επίσης, όχι μόνο την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου πλεονάσματος του προϋπολογισμού προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια. Αυτά είναι ανεφάρμοστα εν πολλοίς».

Ο κ. Σταθάκης, εκτίμησε ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ δεν θα προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο λόγω αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τεχνικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά το νέο φορολογικό σημείωσε: «Είμαστε θετικά διακείμενοι και μην εκπλαγείτε αν καταθέσουμε εμείς φορολογικό νομοσχέδιο ως αντιπολίτευση».

Τέλος, θεωρεί ότι αποτελεί στροφή του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο, η θέση που διατύπωσε χθες ο κ. Τσίπρας στο Συνέδριο του Εconomist. «Ναι, υπάρχει μια στροφή, γιατί υπάρχει εκ των πραγμάτων μια στροφή και στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mileage
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mileage
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ