2012-07-03 21:24:38
Φωτογραφία για Η στροφή που (αν)έδειξε ο...Γιώργος!
Απ΄ ότι φαίνεται, πέραν των όσων λέγονται, βρισκόμαστε μπροστά σε μια παρατεταμένη στροφή, προς τα «δεξιά» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, στη προσπάθειά του να εδραιωθεί ως ένα από τα δύο κόμματα που παραδοσιακά στην Ελλάδα συνιστούσαν το γνωστό κομματικό δίπολο, γνωστότερο και ως «δικομματισμό».

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί, φραστικά, το τελευταίο διάστημα, αλλά με μεγάλη συνέπεια, να πλησιάσει την ορολογία και την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των κομμάτων που χαρακτηρίζει «μνημονιακά», σχετικά με το «ελληνικό πρόβλημα» και κυρίως του τρόπου αντιμετώπισής του.

Εσχάτως έχει εγκαταλείψει την ρητορική του περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και προσαρμόζεται στην πραγματικότητα. Είναι πολύ χαρακτηριστική η αναφορά του, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, όπου υποστήριξε ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών μέσω του EFSF είναι οξυγόνο και ζήτησε να ισχύσει η απόφαση και για την Ελλάδα.


Η δήλωση δείχνει, εκτός όλων των άλλων, ότι ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα με τους δανειστές της, παρά την περί του αντιθέτου φιλολογία την οποία προώθησε και ενίσχυσε προεκλογικά.

Ένα θέμα ξεχνά ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν είναι ο μόνος. Κανένας δεν αναφέρεται στον τρόπο που δημιουργήθηκε ο EFSF και θεωρούν ότι είναι κάτι που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Ο EFSF δημιουργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, ύστερα από διαρκείς και επίπονες προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στον οποίο δε γίνεται καμία αναφορά. Όλοι προτιμούν να του χρεώνουν κάθε τι αρνητικό, αλλά θέλουν να οικειοποιούνται όλα τα θετικά, που δεν είναι και λίγα, της σύντομης πρωθυπουργικής του θητείας.

Η Ελλάδα εντάχθηκε πρώτη στον μηχανισμό στήριξης και αυτό της έδωσε πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών, πλεονέκτημα το οποίο σχεδόν ακυρώθηκε λόγω της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα προσεγγίζουν, όλο και περισσότερο, την πολιτική που εφάρμοσε ο Γ. Παπανδρέου.

Με καθυστέρηση δύο ετών, βέβαια, τα οποία ίσως αποδειχτούν πολύ κρίσιμα, αλλά ελπίζουμε όχι και καταστροφικά για την πατρίδα.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ