2012-07-03 22:50:15
Φωτογραφία για «Μέσα» και ο γιος Ψωμιάδη
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο Σταύρος Ψωμιάδης που κατηγορείται στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στον γιο του Μάκη Ψωμιάδη, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, που φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Αντίθετα ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η κόρη του προφυλακισμένου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, η οποία απολογήθηκε μετά τον αδελφό της ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας. Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στο 70 σελίδων πόρισμα της η Εισαγγελέας κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε μεγάλο χρηματικό ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε από την ΑΕΚ, την περίοδο που ο Μάκης Ψωμιάδης είχε τον έλεγχο της ομάδας, υπόθεση για την οποία εκκρεμεί δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Η Εισαγγελέας αναφέρει ότι για τους σκοπούς της ομάδας είχαν συσταθεί μια σειρά από εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και μια offshore, που αγόραζαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν καθώς εμφάνιζαν παθητικά οικονομικά στοιχεία. Η επίμαχη εξωχώρια εταιρεία, κατά την κ. Παπανδρέου, φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον εκλιπόντα σήμερα, πατέρα του βασικού κατηγορουμένου Μάκη Ψωμιάδη, και είναι ιδιοκτήτρια του σπιτιού της οικογένειας στο Ψυχικό.

Από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος εμφανίζεται να υπέκρυπτε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, με δηλωθέντα εισοδήματα εξαιρετικά χαμηλά, όπως το εισόδημα των επτά χιλιάδων ευρώ που δήλωσε συγκεκριμένο οικονομικό έτος κατά το οποίο από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε διαφορά δύο εκατ. ευρώ.

Στην κατοχή του Σταύρου Ψωμιάδη εντοπίστηκε ιπποφορβείο το οποίο φαίνεται να μην είχε άδεια αλλά και να το αγνοούσε η Εφορία.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000 ως σήμερα.

Τόσο η σύζυγος και η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι εξάδελφοί του βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς εμφανίζονται είτε συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, είτε μέλη ΔΣ στις επίμαχες εταιρείες - οχήματα για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Να σημειωθεί ότι τα δύο παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη είχαν κληθεί από την ανακρίτρια σε απολογία αλλά δεν εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να εκδοθούν σε βάρος τους εντάλματα, τα οποία με την αυτόβουλη σημερινή τους εμφάνιση εκτελέστηκαν.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ