2012-07-04 09:56:03
Φωτογραφία για Διευρύνεται η συνεργασία BMW και Toyota
Τη διεύρυνση της συνεργασίας τους που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011 ανακοίνωσαν οι BMW και Toyota.Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation (TMC) και ο Norbert Reithofer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW AG, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης την Παρασκευή ,29 Ιουνίου στην έδρα του BMW Group, στο Μόναχο.

Σκοπός των δύο εταιρειών είναι μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία σε τέσσερις τομείς:

-Κοινή εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου (Fuel Cell).

-Κοινή εξέλιξη αρχιτεκτονικής και εξαρτημάτων ενός μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου.

-Συνεργασία στους ηλεκτρικούς κινητήρες.

-Κοινή έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών μείωσης του βάρους.

Η συνεργασία BMW-Toyota ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011, όταν οι δύο εταιρείες συνήψαν σύμβαση στο πλαίσιο της οποίας η BMW θα προμηθεύει πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0 την Toyota, από το 2014.


Στη συνέχεια, το Μάρτιο του 2012, υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για από κοινού έρευνα στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς.

Η μεταξύ τους συνεργασία ενισχύεται περαιτέρω με το Μνημόνιο Συναντίληψης του Ιουνίου, το οποίο προβλέπει επίσης τη διερεύνηση και συζήτηση και άλλων πιθανών συνεργατικών projects.

«Με ενθουσιάζει η ιδέα των αυτοκινήτων που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία». Με αυτή τη φράση έκλεισε την επίσημη δήλωσή του ο Akio Toyoda: «Η BMW και η Toyota θέλουν να κατασκευάζουν ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα. Η μία εταιρία σέβεται την άλλη. Και πιστεύω αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάνουμε το επόμενο βήμα έξι μόλις μήνες από την υπογραφή της αρχικής συμφωνίας μας».

«Η Toyota είναι ισχυρή στα υβριδικά, φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και στις κυψέλες καυσίμου. Από την άλλη, θεωρώ ότι το ατού της BMW είναι η δημιουργία σπορ μοντέλων. Με ενθουσιάζει η ιδέα των αυτοκινήτων που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία».

Από τη μεριά του, ο Dr. Reithofer δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστική θέση μας σε βιώσιμες μελλοντικές τεχνολογίες. Για το σκοπό αυτό, υπογράψαμε σήμερα ένα Μνημόνιο Συναντίληψης. Η Toyota και το BMW Group μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα βιώσιμης προσωπικής μελλοντικής μετακίνησης. Μαζί έχουμε την τέλεια ευκαιρία να συνεχίσουμε να οδηγούμε τη βιομηχανία μας μέσω αυτής της μεταμόρφωσης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ