2012-07-04 10:58:04
Φωτογραφία για Ελεύθερος ο Κύπριος δικηγόρος του Τσοχατσόπουλου
Νέες βολές κατά των δικαστικών αρχών εξαπολύει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος με γραπτή δήλωσή του υπεραμύνεται της αθωότητάς του κάνοντας λόγο για παράνομη κρατική αυθαιρεσία με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ο πρώην υπουργός, επισημαίνει, επίσης, ότι οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στους δικαστές, τούς καθιστά υπεύθυνους για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας.

Παράλληλα, επαναφέρει το αίτημά του προκειμένου να κληθούν από τον ανακριτή για να καταθέσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν» και για ακόμη μία φορά επανέρχεται στο θέμα της προφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.


«Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει:

«Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις. Όπως εξάλλου έδειξε η ανάκριση, όταν αποφασίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και ανήθικα η προφυλάκισή της. Έγινε με πλήρη αγνόηση των πραγματικών δεδομένων που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ιδιαίτερα αγνοήθηκε το γεγονός ότι καμία ανάμειξη δεν έχει η ίδια η σύζυγός μου με οικονομικά, λογαριασμούς, ακίνητα, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η διαχείρισή τους καλύπτεται αποκλειστικά, κατά 100%, από εμένα, τον σύζυγό της, που είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για κάθε οικονομικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσωρινή κράτηση της συζύγου του και της κόρης του, Αρετής, «δείγμα παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, για τους οποίους η παρανομούσα δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αφορμή για τη νέα γραπτή δήλωση του πρώην υπουργού μέσα από τη φυλακή ήταν «δημοσιογραφικό ερώτημα» που όπως σημειώνεται, του τέθηκε σχετικά με το νέο νόμο 4022 που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων κρατικών αξιωματούχων.

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου

Εν τω μεταξύ ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου.

Ο δικηγόρος αντιμετωπίζει κατηγορίες καθώς εμπλέκεται στις δραστηριότητες της εταιρίας Torcaso της οποίας δικαιούχος ήταν ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης, κατά το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας ο Σπύρος Χατζηνικολάου ήταν μέλος του ΔΣ, διευθυντής και εκπρόσωπος της επίμαχης εταιρείας η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως όχημα μεταφοράς στην Ελλάδα παράνομων χρηματικών ποσών και δια της αγοραπωλησίας ακινήτων να μην εντοπιστεί η προέλευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ενεργούσε βάση εντολών που ελάμβανε από τον προσωρινά κρατούμενο Νίκο Ζήγρα στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν.

Τόνισε επίσης ότι ο Ζήγρας έδινε εντύπωση ενός εύρωστου οικονομικά ανθρώπου και ότι δεν είχε λόγο να ελέγξει τις πηγές εισοδημάτων του. Όπως μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ο δικηγόρος, ο οποίος κατά την σύσταση της εταιρείας δεν μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο, «τα ποσά που διακινήθηκαν για αγοραπωλησίες ακινήτων μέσω της Torcaso ήταν κάτω του μέσου όρου που διακινούνται από άλλες εξωχώριες εταιρίες που έχει συστήσει το γραφείο μας».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Χατζηνικολάου κατέθεσε στον Ανακριτή ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου Αλ. Μαρκίδης.

Στο μεταξύ με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει την αποδέσμευση δύο τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού καθώς αφορούν την καταβολή συντάξεων.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ