2012-07-04 11:18:08
Φωτογραφία για Το νου μας στους αρχαίους και… στον Τσόρτσιλ
Παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής της τρόικα, θα πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν το Πάσχα ,όταν ξεκινούσε η πρώτη προεκλογική περίοδος, η παρουσία τους στη χώρα αυτή τη φορά, έχει ή καλύτερα μπορεί να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας καινούριας αρχής Όχι μόνο γιατί όπως και να το δει κανείς ,κάτι άρχισε να κινείται στην Ευρώπη απέναντι στις Γερμανικές επιμονές. Αλλά κυρίως γιατί στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα που μέσα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρασε από το δικομματισμό στον διπολισμό.

Και επειδή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι , κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι καθοριστικό για την πορεία μας, να δείξουμε πειστικά από τώρα ότι στην Ελλάδα πνέει καινούριος αέρας (όχι πάντως κοπανιστός)

Για να βρούμε τη σωστή στρατηγική για την απαραίτητη επαναδιαπραγμάτευση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ,στρεβλώσεις , μεγάλες αδικίες και υπερβολές, πρέπει να διαλέξουμε αντί της κούφιας ρητορείας μια πολιτική αυστηρής στοχοπροσήλωσης στο αποτέλεσμα.


Μεταρρυθμίσεις που θα ψηφίζονται όχι για να δημοσιευτούν στα ΦΕΚ, αλλά για να εφαρμοστούν και να οδηγήσουν στην αλλαγή του κοινωνικού και αναπτυξιακού μας προτύπου.

Γρήγορες συμβολικές κινήσεις ,όπως η παράκαμψη γραφειοκρατικών και χρονοβόρων λειτουργιών του κράτους (ίδρυση επιχειρήσεων- συλλογή υπογραφών- αντιμετώπιση φοροδιαφυγής κ.α.) που μπορούν όμως να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές και να διεγείρουν μια ακολουθία γεγονότων, μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα πολλαπλασιάσει άπειρες φορές την αρχική κίνηση

Μετρημένα λόγια και προσγειωμένες εξαγγελίες που δεν θα σπαταλούν διλήμματα, και προγραμματισμός που θα ελαχιστοποιεί το χρονικό διάστημα μεταξύ σχεδιασμού και εφαρμογής .

Άμεσες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα τονώσουν το κύρος του και την εμπιστοσύνη των πολιτών .

Διαφάνεια, κανόνες και πραγματικός ρυθμιστικός ρόλος της πολιτείας σε κρίσιμούς τομείς όπως οι τράπεζες και τα ΜΜΕ

Συνειδητοποίηση από την πλευρά εκείνων που κυβερνούν ότι η πιο επιθετική και αποτελεσματική άμυνα, απέναντι σε αυτούς- και ιδίως αυτούς τους συγκεκριμένους- που αντιπολιτεύονται, δεν είναι ούτε το στρογγύλεμα, ούτε η ενοχική υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής ,ούτε φυσικά η συνεχής επίκληση του φόβου ,αλλά η πολιτικοποίηση της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, γεγονότα και κυρίως με παραγωγή αποτελέσματος.

Ο Τσόρτσιλ έλεγε ότι « τις πρώτες 100 μέρες κυβερνάς μετά απλώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο». Μέσα σε αυτές τις μέρες πρέπει ως Έλληνες να δούμε και να δείξουμε ότι αφήνουμε πίσω πληγές και παθογένειες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Προχωράμε από μόνοι μας πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά σε εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, διαμορφώνουμε συμμαχίες, ενισχύουμε το κύρος μας, αντλούμε δύναμη για να διορθώσουμε στην δανειακή σύμβαση εκείνα που πρέπει να διορθωθούν.

Μπορούμε;

Φυσικά, γιατί να μην μπορούμε;
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ