2012-07-04 11:43:58
Φωτογραφία για Κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για την πρωτιά και όχι μόνο η εθνική μπάσκετ
Live τα ξημερώματα της Πέμπτης

Mε στόχο τη νίκη που θα τη φέρει στην πρώτη θέση του ομίλου αλλά και πιο βατό αντίπαλο κρίσιμο προημιτελικό της Παρασκευής η εθνική μπάσκετ παίζει κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:00π.μ., ΕΤ1 και live από το sports.in.gr στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.

Ο Ηλίας Ζούρος υπολογίζει αυτή τη φορά θα έχει και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που έχει ξεπεράσει πλέον 100% το διάστρεμμά και θα είναι διαθέσιμος.

Εφόσον η Εθνική τερματίσει πρώτη θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου, ενώ αν είναι δεύτερη θα αναμετρηθεί με τον πρώτο του δευτέρου ομίλου. Οι πιθανοί… δρόμοι θα γίνουν γνωστοί περίπου 45 λεπτά πριν το τζάμπολ του αγώνα της ελληνικής ομάδας, από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Λιθουανίας με τη Νιγηρία.

Σύμμαχος της Ελλάδας είναι η παράδοση απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Σε οκτώ αναμετρήσεις μετρά επτά νίκες και μάλιστα συνεχείς, με τη μοναδική της ήττα να καταγράφεται στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο το 1994
. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, το 2010 στην Τουρκία, η Εθνική είχε νικήσει με 83-80 με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη που είχε πετύχει 28 πόντους. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν-από τη φετινή ομάδα-αγωνιστεί επίσης οι Μπουρούσης (12π.), Ζήσης (7π.), Πρίντεζης (3π.), ενώ είχαν αγωνιστεί και οι Καϊμακόγλου και Καλάθης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης

(4ος Όμιλος) Νέα Ζηλανδία-Ανγκόλα 18:30

(3ος Όμιλος) Δομινικανή Δημοκρατία-Ρωσία 21:00

(2ος Όμιλος) Λιθουανία-Νιγηρία 00:30

(1ος Όμιλος) Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 03:00

Στα προημιτελικά αναμετρώνται (6/7):

Α: Πρώτος 1ου Ομίλου-Δεύτερος 2ου Ομίλου

Β: Πρώτος 3ου Ομίλου-Δεύτερος 4ου Ομίλου

Γ: Πρώτος 2ου Ομίλου-Δεύτερος 1ου Ομίλου

Δ: Πρώτος 4ου Ομίλου-Δεύτερος 3ου Ομίλου

Στα ημιτελικά αναμετρώνται (7/7):

Νικητής Α-Νικητής Γ

Νικητής Β-Νικητής Δ

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ