2012-07-04 16:05:23
Φωτογραφία για Ταυτοποιήθηκαν είκοσι οχτώ  άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, βανδαλισμούς, φθορές, λεηλασίες του Φεβρουαρίου.8 ετών  Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μεγάλο αριθμό σοβαρών αδικημάτων  Είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο, με άτομα που συμμετείχα
 Έπειτα από την δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από τα επεισόδια και τις λεηλασίες τον περασμένο φεβρουάριο, η αστυνομία κατάφερε και ταυτοποίησε 28 άτομα τα οποία πλέον και αναζητούνται.Ανάμεσά τους είναι και 6 γυναίκες,ενώ 22 από αυτούς είναι Έλληνες και 6 αλλοδαποί, ηλικίας από 18 έως 48 ετών.Οι καταγωγή τους και ο τόπος διαμονής τους είναι από διάφορα σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο από την Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε κλοπές και βανδαλισμούς στις παρακάτω περιπτώσεις:

Κατάστημα – οπλοπωλείο, στην Πλατείας Ομονοίας, από το οποίο αφαίρεσαν, μεγάλη ποσότητα και είδη οπλισμού (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κ.ά.).

Κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του εμπορεύματα αξίας (120.000) ευρώ.


Κατάστημα ρούχων, επί της οδού Πανεπιστημίου, από το οποίο αφαίρεσαν εμπορεύματα.

Κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου από το οποίο αφαίρεσαν εμπορεύματα.

Υποκατάστημα Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Όθωνος, όπου προξένησαν φθορές στο ΑΤΜ, στον ισόγειο χώρο και στο προθάλαμο αυτού.

Κατάστημα ρούχων, που βρίσκεται στην οδό Ερμού, από το οποίο αφαίρεσαν πλήθος εμπορευμάτων και προκάλεσαν πυρκαγιά.

Κατάστημα ταχυφαγείο, που βρίσκεται στην οδό Ερμού, όπου αφαίρεσαν εμπορεύματα και προκάλεσαν φθορές.

Κατάστημα πώλησης γυναικείων ειδών στο κέντρο της Αθήνας, όπου αφαίρεσαν δερμάτινα μπουφάν, γυναικείες μπλούζες, καθώς και αθλητικές φόρμες.

Κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στο κέντρο της Αθήνας, όπου αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα.

Κατάστημα εμπορίας γυναικείων ειδών όπου αφαίρεσαν εμπορεύματα.

Κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, από τα οποία αφαίρεσαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, τα οποία διέθεσαν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Επιπλέον, τα άτομα αυτά συμμετείχαν σε ομάδες, οι οποίες πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων και συγκεκριμένα επιτέθηκαν:

Σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, προκαλώντας εμπρησμό σε υπηρεσιακό δίκυκλο χρησιμοποιώντας κροτίδες και βόμβες μολότοφ.

Σε αστυνομικό τον οποίο τραυμάτισαν πετώντας του τεμάχια από σπασμένα μάρμαρα.

Σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που κινούνταν στην οδό Ερμού ρίχνοντάς τους βόμβες μολότοφ, κροτίδες, καδρόνια και μάρμαρα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πυρκαγιά σε -3- υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και να τραυματίσουν έναν από τους αστυνομικούς.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ